Foto: 2010
Slap moan char swai trochu upravena verzia tohto kmerskeho dedinskeho receptu s nezrelym mangom.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 ks nezrelé zelené |
|
|
|
na drobno nakrájaná |
|
1 PL |
|
|
|
3 PL |
|
1 1PL |
|
Omáčka: | |
1/2 hrnčeka |
|
1- 2 PL ľahká |
|
1 PL |
|
1 PL sladká |
|
1/2 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
|
Postup
-
1
Treba nezrele mango stale tvrdsie- kyslejsie , ale ktore uz zacina trochu vonat ( nie je ako skala.)
-
2
Pokial pripravuje kuracie kridla, do osolenej vody si dame povarit zelenu fazulku do skoro makka - pokrajanu na vacsie kusy - polky.
- 3
Kuracie kridla som rozporcoval na 3 casti, konce - spicky som odstranil.
- 4
Kridla som pokorenil a zlahka posolil, pomucil ( pozor na sojovu ta moze byt velmi slana). A dal do woku kde som mal zohriaty rastlinny a sezamovy olej. Stir - fry miesal oprazal do zlatista. Olej som zlial, pridal do woku omacku - bez maizeny a dusil kuracie prsia do makka.
- 5
So skrabkou na zemiaky som dal dole supu z manga a nakrajal na platky
- 6
Do druheho pekaca som pridal trochu zliateho oleja z woku a dal som dusit do sklovita cibulu, cesnak a chilli ( mozstvo individualne). Ked bola skoro hotova pridal som naporcovane mango a rychlo prehrial - oprazil.
- 7
Nakoniec som pridal do pekaca predvarenu zelenu fazulku, a prehrial.
- 8
Do woku kde som dusil v omacke kridla som pridal v troche vody rozmiesanu majzenu a premiesal a dal zahustit. Nakoniec som pridal fazulku a mango z panvice a nechal dusit- spojit chute tak 2 minuty. Pridal jarnu cibulku nakrajanu na drobno.
- 3
v rozpise a na fotkách máš kuracie krídla, v postupe sú kuracie prsia. treba len opraviť.
@babkamt ja som skombinoval dva recepty, v tom povodnom je viac vody a cukor - med. Nic sa nestane ked sa to vino neda, len treba daco sladke aby sa spravila glazura.
www.khmerkromrecipes.com/recipes/recipe348.html...
everydaygourmet.tv/recipe/sweet-chilli-chicken-drumettes/...
@Frezia , sorry az teraz sa mi to zobrazilo dakujem sa vyskusanie vyzera to vyborne.
Nevarime aj ked je po sezone stale je na pekaci plus take it easy atm. podla hesla na plagate. Cheers