Foto: afataga
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
9 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
2 hrste |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
Marináda: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
4 ks |
|
Zálievka: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Morčacie prsia som pokrájala na rezančeky. Z uvedených surovín som urobila marinádu a nechala prsia do druhého dňa v chladničke
-
2
Mäso so vybrala hodinu pred prípravou na linku. Do woku som dala rozpáliť olej, prudko som na ňom opiekla mäso na dve dávky, každú cca 2 min. Konečne sa mi podarilo kúpiť super wok, kde sa mi mäso opeká a nie dusí. Mäso som vybrala do misky.
-
3
Do woku som dala papriku a za chvíľu bambusové výhonky, restovala som asi 1 min.
-
4
Pridala som cuketu...
-
5
... a za minútu mackový cesnak
-
6
Premiešala som, vrátila som do woku opečené mäso, ochutnala a dosolila
-
7
Zas som premiešala, zaliala zálievkou, miešala ešte necelé 2 minúty a je hotovo. Príloha-jazmínová ryža. Tretí jarný pozdrav :-)
daako som sa vela rozpisal asi to redakcia vymaze nie je to k receptu,
@chutimi urob podla seba, bambusaky nie su podmienka, podla mna tie nakladane aj tak nemaju skoro ziadnu chut, je to len taka objemova priprava :-)
@tiginko nic nove pod slnkom, chod si ho kupit aj ty
@paploska cuketu zvladol V krajac, papriku ja a bambusaky asi nejaky cinan :-)
@zuzanka1367 veru sa otocil uz vo dverach :-)
@bembo co to mas za averziu na tie paradajky?
@2010 cesnakovu vnat aj ja obcas pouzivam, ale skor za studena do natierok a dipov kludne aj spolu s pazitkou, no pri troche fantazie sa ta vnat chutovo priblizuje mackovemu cesnaku
@havino este ze si ty neskoncila v liehu :-)
Ja si sice nepamatam, ze by som davala nejake rady, asi to uz bolo davnejsie, ale v kazdom pripade som rada, ze sa ti obed vydaril a ze ste si pochutnali a prepacim, co uz narobim? :-)