Medvedie morčacie prsia ako čína fotorecept

afataga - fotkaafataga, 20. apríla 2015
Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept)
Foto: afataga
6
porcií
30 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks
200 g
2 hrste
podľa chuti
3 PL
Marináda:
2 PL
2 PL
1 ks
2 ČL
4 ks
Zálievka:
2 PL
2 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia som pokrájala na rezančeky. Z uvedených surovín som urobila marinádu a nechala prsia do druhého dňa v chladničke

    Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso so vybrala hodinu pred prípravou na linku. Do woku som dala rozpáliť olej, prudko som na ňom opiekla mäso na dve dávky, každú cca 2 min. Konečne sa mi podarilo kúpiť super wok, kde sa mi mäso opeká a nie dusí. Mäso som vybrala do misky.

    Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku som dala papriku a za chvíľu bambusové výhonky, restovala som asi 1 min.

    Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som cuketu...

    Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... a za minútu mackový cesnak

    Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešala som, vrátila som do woku opečené mäso, ochutnala a dosolila

    Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zas som premiešala, zaliala zálievkou, miešala ešte necelé 2 minúty a je hotovo. Príloha-jazmínová ryža. Tretí jarný pozdrav :-)

    Medvedie morčacie prsia ako čína (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
MÁM, aj morčacie prsia aj medvedí cesnak, recept pre mňa. Pekná úprava výsledku :-).
chutimi
velmi pekny recept. hned si to idem aj urobit, lebo mam v chladnicke medvedi cesnak. akurat mi chybaju bambusove vyhonky, ale bude dobre urcite aj bez nich.
tiginko
no ale aký podobný obed sme mali (zrejme) včera! Tiež som robila čínu z morčaciny, trochy inak skombinovaná zelenina, ale inak skoro totožné. Vidieť, že máme podobné chute. Gratulujem k novému woku, to sa ti to stir fry :-)
paploska
výborný rcp :-) a odkiaľ si vzala trpezlivosť na tú zeleninku? :-)
paploska
PS: ja mám tiež nový , len 2 dňový :-) ale ešte neviem čo dokáže....
bembo
vyzerá to tak,že už nemusím rozmýšľať čo navariť v nedeľu.ingrediencie mám všetky,uložené v KK mám,paradajky tam nie sú,takže dík za pekný rcp
klukodvody
Jejej to se Ti to krásně povedlo .O chuti nepochybuji a napohled je to moc pěkné .To je hodně dobrý recept .Ukládám a dávám *****
2010
Taka poznamka k cesneku v azijskej kuchyni, tak ako slovenska pouziva cibulu ako zaklad jedal, v azii je to cesnak - vela na oleji preto je ovela slabsi aby nepreraz . Tak isto sa pouziva cesnakova vnat,pouzivam casto mozno ta je podobna medvediemu cesnaku? ( medvedi som este nejedol) peknu recept
daako som sa vela rozpisal asi to redakcia vymaze nie je to k receptu,
havino
aj včera u nás, nie len u vás a @tiginkovcov , takmer totožné, ale z morčaciny, aj kapusta stir fry :-) aj červena hruba paprika,judášovo ucho, medvedí nie, bo ten večer pred, skončil v liehu, v masle a ako pesto, výborné jedlo, krásne foto, ako vždy
jarunka
Velmi pekne to vyzera a urcite aj chuti, naplanujem na nedelu.
jujoska
dalsie skvele jedlo s vybornou fotkou, super - aj ostatne medvedie recepty chvalim
afataga
dakujem za pochvaly, som rada, ze sa vam prc paci
@chutimi urob podla seba, bambusaky nie su podmienka, podla mna tie nakladane aj tak nemaju skoro ziadnu chut, je to len taka objemova priprava :-)
@tiginko nic nove pod slnkom, chod si ho kupit aj ty
@paploska cuketu zvladol V krajac, papriku ja a bambusaky asi nejaky cinan :-)
@zuzanka1367 veru sa otocil uz vo dverach :-)
@bembo co to mas za averziu na tie paradajky?
@2010 cesnakovu vnat aj ja obcas pouzivam, ale skor za studena do natierok a dipov kludne aj spolu s pazitkou, no pri troche fantazie sa ta vnat chutovo priblizuje mackovemu cesnaku
@havino este ze si ty neskoncila v liehu :-)
bembo
@afataga ,to keby som vedel,ale neviem.našťastie je tu veľmi veľa rcp môjmu srdcu blízkych(bez paradajok).veľa Tvojich rcp mám už uložených v KK. postupne ich aj realizujem.keďže jedlá ktoré som už odskúšal podľa tvojich rcp mi veľmi chutili a nie len mne,dávam*****pretože,kto umí ten umí...a Ty umíš
bembo
bravčovú panenku s hubami a rozmarínom som už robil 2x,aj som ohodnotil,a kuracie L-AC len raz,ale hodnotenie som Ti napísal pod rcp,to ostatné až pripravím aj ohodnotím.v nedeľu sa teším na toto medvedie
bembo
Tvoj receptík som vyskúšal aj som si pochutil,len neviem,či som nevybočil s chuti,lebo ryžové víno sa mi nepodarilo zohnať,tak som použil suché červené.minule mali v Lidli nejaké japonské s príchuťou sliviek.to som použil ako náhradu za iné ryžové, a bolo to aj stým veľmi dobré.mne chuťou pripomínalo skôr vermut,takže som rozmýšľal, že budem miesto ryžového používať vermut,a čo ostane vo fľaši,to sa určite neskazí,lebo sa coby dup aj to vypije.dnešnému receptu dávam do svojej poznámky"test gut",čo u mňa dostane každý nový recept,ktorý ma zaujal,chutil,a to tak,že veľmi,no a že sa bude robiť aj inokedy.teším sa aj na ďalšie Tvoje recepty,ktoré som ešte nestihol vyskúšať:-)
afataga
@bembo az teraz som si vsimla tvoj koment, v Lidli mali japonske sake, to je ryzove vino, u vas asi mali slivkove :-), ci dat vermut ti neporadim, nie som odbornik na cinsku kuchynu, ale isto sa tu najdu taki, co vedia, otazka je, ci poradia. Kedysi ked nebolo dostat ryzove vino, davala som niekedy trosku cerveneho sucheho, alebo aj ziadne, som rada, ze ste si pochutnali
luss44
milá @afataga , vyskúšané a výborné, s malými zmenami - miesto papriky čínske huby a medvedie pesto. A zabudla som na koncovú zálievku :) Ale chutilo, vdaka za inšpiráciu.


afataga
@luss44 potesila si ma, dakujem za foto, som rada ze chutilo, nabuduce nezabudni na zalievku, doda tomu chut aj zahusti aj vylesti :-)
violeta
Ďakujem @afataga za Tvoje rady, dnes som robila obed poďla tohto receptu, nemala som medvedí cesnak, dala som mladý špenát a normálny cesnak. Obed sme zlupli ako malinu, prepáč nechcela som rodinu otravovať stylingom fotky ;) Pekný deň!
afataga
@Violeta (21.3.2017 13:08)

Ja si sice nepamatam, ze by som davala nejake rady, asi to uz bolo davnejsie, ale v kazdom pripade som rada, ze sa ti obed vydaril a ze ste si pochutnali a prepacim, co uz narobim? :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia