Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 14. mája 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kg |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
100 g |
|
60 g |
|
2 PL |
|
400 g |
|
5 PL |
|
300 g ( paprika, cibuľa, mrkva a pór) |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, sezamový olej, hnedý cukor, soľ a med. Pridáme 1 l vody, necháme zovrieť a vychladnúť. Vykostený bôčik vložíme do tejto marinády a necháme v chladničke 1 deň.
- 2
Na druhý deň bôčik aj s marinádou premiestnime do pekáča, prikryjeme hliníkovou fóliou a pečieme domäkka pri teplote 170 °C asi 2 hodiny. Upečený bôčik necháme vychladnúť.
- 3
Ryžové rezance namočíme do teplej vody, až kým nezmäknú. Potom ich opražíme na panvici spolu s hoisin omáčkou a so zeleninou nakrájanou na pásiky.
- 4
Vychladnutý bôčik nakrájame na štyri rovnaké kusy. Na kúsky bôčika nanesieme jemnú vrstvu hoisin omáčky a mäso zapečieme v rúre. Podľa chuti môžeme podávať s wasabi, wakame, nakladaným zázvorom, či hubami enoki.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu