Čína s tofu
Čína s tofu

Letná čína do plaviek fotorecept

2010 - bez fotky2010, 30. júna 2017
Letná čína do plaviek (fotorecept)
Foto: 2010

Málo času ostáva dostať sa do formy ...

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 tvrdšie
 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jeden Cinan rozpraval v televizii, ze az ked sa dostal do Europy ako 10-rocny prvy krat videl ludi jest surove uhorky... Takze uhorky umyjeme a ciastocne osupeme.

    Letná čína do plaviek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozkrojime na polovicky a lyzicou vyskrabeme semienka.

    Letná čína do plaviek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrajame na tak... centimetrove platky.

    Letná čína do plaviek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do rozpaleneho woku na trochu oleja dame najprv oprazit zavor a cesnak, pridame uhorky a podlejeme vinom a zakryjeme na par minut.

    Letná čína do plaviek (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tym si na druhej panvici pripravime oprazime na kocky nakrajane tvrdsie tofu. Zmiesame s uhorkami. Ochutime sojovou omackou, ustricovou omackou nakoniec pridame koriandrovu vnat a ozdobime sezamovymi semienkami.

    Letná čína do plaviek (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Alebo si k uhorkovemu zakladu pridame aj dalsiu nizkokaloricku zeleninu ako paradajky aj chude maso na sliziky atd.

    Letná čína do plaviek (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Alebo bezkaloricke konyaky slize a trochu kalorii surovou mladou kukuricou.

    Letná čína do plaviek (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@Mitzy (30.6.2017 20:01)
@Mitzy (30.6.2017 20:01)
S tou sojovkou je to pomerne zlozite. Kazda krajina v azii ma trochu iny svoj recept. Napriklad ta japonska Kikkoman je zmeska soji a obilia ( je to ich tradicny recept) chut je vyborna lahka. V indonezii, malajzii sa sojovka vola kecap, ( kecup ) a presne tak sa aj v azii pouziva ako u nas kecup- priloha, su hustejsie a chut je vyraznejsia.Vela sojoviek sa predava ochutenych v cine hribami, v indonezii na sladko kecap manis, na filipinach s limetkou. Co je dolezite aby to bola naozajstna fermentovana sojovka nie daaky chemicky vytvor.
 en.wikipedia.org/wiki/Soy_sauce...

Pridaj komentár k receptu: