Letná čína do plaviek fotorecept
Foto: 2010
Málo času ostáva dostať sa do formy ...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jeden Cinan rozpraval v televizii, ze az ked sa dostal do Europy ako 10-rocny prvy krat videl ludi jest surove uhorky... Takze uhorky umyjeme a ciastocne osupeme.
-
2
Rozkrojime na polovicky a lyzicou vyskrabeme semienka.
-
3
Nakrajame na tak... centimetrove platky.
-
4
Do rozpaleneho woku na trochu oleja dame najprv oprazit zavor a cesnak, pridame uhorky a podlejeme vinom a zakryjeme na par minut.
-
5
Medzi tym si na druhej panvici pripravime oprazime na kocky nakrajane tvrdsie tofu. Zmiesame s uhorkami. Ochutime sojovou omackou, ustricovou omackou nakoniec pridame koriandrovu vnat a ozdobime sezamovymi semienkami.
-
6
Alebo si k uhorkovemu zakladu pridame aj dalsiu nizkokaloricku zeleninu ako paradajky aj chude maso na sliziky atd.
-
7
Alebo bezkaloricke konyaky slize a trochu kalorii surovou mladou kukuricou.
Kikkoman:-)
V BA na bajkalskej v Seoul Plaza majú dobrý vyber.
ďakujem :)
@Mitzy (30.6.2017 20:01)
S tou sojovkou je to pomerne zlozite. Kazda krajina v azii ma trochu iny svoj recept. Napriklad ta japonska Kikkoman je zmeska soji a obilia ( je to ich tradicny recept) chut je vyborna lahka. V indonezii, malajzii sa sojovka vola kecap, ( kecup ) a presne tak sa aj v azii pouziva ako u nas kecup- priloha, su hustejsie a chut je vyraznejsia.Vela sojoviek sa predava ochutenych v cine hribami, v indonezii na sladko kecap manis, na filipinach s limetkou. Co je dolezite aby to bola naozajstna fermentovana sojovka nie daaky chemicky vytvor.
en.wikipedia.org/wiki/Soy_sauce...