Foto: bejgi
Dnes bola exotika na obed...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks alebo kardamón korenie |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL /solamyl/ |
|
1 dcl |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
celý strúčik |
|
2 ks väčšia |
|
|
|
(menší) |
|
1+1+1 ks |
|
300 g /hlivy/ |
|
2 Pl |
|
Príloha: | |
500 g |
|
300 ml |
|
Príloha2: | |
1 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso s kosťou vykostíme, umyjeme a nakrájame na 1/4nky /väčšie kúsky/
-
2
Zázvor, sójovú omáčku, ryžové víno, korenie Shan shi wok, alebo kardamon korenie, cukor, sezam lúpaný,cesnak, šípkový lekvár, olivový olej, zamiešame do mäsa a necháme postáť aspoň na noc.
-
3
z kosti pŕs, 7 korení a časťou cibule, soli, uvaríme vývar 1/2 hod.
-
4
Mäsko v marináde opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.
-
5
Nakrájame zeleninu a hubky.
-
6
Do vývaru nasypeme nakrájanú papriku, zbytok cibule, hlivy a necháme chvíľu zovrieť, nie úplne do mäkka a na záver pridáme kokosové mlieko so solamylom /môže sa nahradiť smotanou/.
-
7
Uvaríme ryžové cestoviny
-
8
Na ryžové cestoviny pridáme bod č.6 a bod č.4.
-
9
Ja zvyknem prílohu aj s čerstvo nakrájanou uhorkou so smotanou a bylinkami.
-
10
a kto vládze ( moji chlapi áno) tak ešte po jedle koláčik :)
Ukladám do kk, aj keď by som to najradšej ochutnal od teba.
Je to fotorecept profesionála.