Exotické prsia Terijaki

bejgi - fotkabejgi, 18. januára 2012
Exotické prsia Terijaki
Foto: bejgi

Dnes bola exotika na obed...

6
porcií
120 minút
príprava
1 hod. minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks alebo kardamón korenie
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL /solamyl/
1 dcl
1 PL
1/2 KL
1 PL
celý strúčik
2 ks väčšia
 (menší)
1+1+1 ks
300 g /hlivy/
2 Pl
Príloha:
500 g
300 ml
Príloha2:
1 ks
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso s kosťou vykostíme, umyjeme a nakrájame na 1/4nky /väčšie kúsky/

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 1
  2. 2

    Zázvor, sójovú omáčku, ryžové víno, korenie Shan shi wok, alebo kardamon korenie, cukor, sezam lúpaný,cesnak, šípkový lekvár, olivový olej, zamiešame do mäsa a necháme postáť aspoň na noc.

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 2
  3. 3

    z kosti pŕs, 7 korení a časťou cibule, soli, uvaríme vývar 1/2 hod.

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 3
  4. 4

    Mäsko v marináde opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame zeleninu a hubky.

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 5
  6. 6

    Do vývaru nasypeme nakrájanú papriku, zbytok cibule, hlivy a necháme chvíľu zovrieť, nie úplne do mäkka a na záver pridáme kokosové mlieko so solamylom /môže sa nahradiť smotanou/.

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 6
  7. 7

    Uvaríme ryžové cestoviny

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 7
  8. 8

    Na ryžové cestoviny pridáme bod č.6 a bod č.4.

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 8
  9. 9

    Ja zvyknem prílohu aj s čerstvo nakrájanou uhorkou so smotanou a bylinkami.

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 9
  10. 10

    a kto vládze ( moji chlapi áno) tak ešte po jedle koláčik :)

    Exotické prsia Terijaki - obrázok 10

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
bejg, tak toto ma zaujalo vyzerá perfektne určite to aj tak chutí.
Ukladám do kk, aj keď by som to najradšej ochutnal od teba.
Je to fotorecept profesionála.
Pre mna su tie exoticke spanielska dedina,ale toto je kraaaasna papanica,ak sa mi podari kupit huby shitake,urcite spravim,ak nie bude s hlivou.Inak velmi sa mi paci,co mas napisane v profile.

Pridaj komentár k receptu: