Foto: sracz
Thaj-van, exotický ostrov s exotickými jedlami a ja som z neho, nie vlastným pričinením, získal exotickú švagrinku CJ = Sídžej. Jediný človek na Zemi, Zobraziť celý popisThaj-van, exotický ostrov s exotickými jedlami a ja som z neho, nie vlastným pričinením, získal exotickú švagrinku CJ = Sídžej. Jediný človek na Zemi, ktorý s obľubou jedáva moje guľáše, perkelty a paprikáše s chlebom, so zemiakmi, s nokerdľami, s ryžou, kolienkami, ale najradšej s niťovkami a nikdy nie sú pre ňu dosť pikantné. Ja som od nej dostal tento recept, vhodný aj pre panské jazdy s mariášom a pivom a pre nežnú časť ľudstva s podobnými ambíciami. Frézia68 to je recept extra pre Teba!
porcií
príprava
na 205 ˚C / 400 ˚F °C
Suroviny
6 ks, surové neúdené |
|
3 ks, surové neúdené |
|
4÷6 PL |
|
6/4 ks/PL, kandidovaný v kockách |
|
1÷1,5 ks |
|
2÷3 PL |
|
1 zväzok |
|
2 ks, hviezdičky |
|
0,5 KL |
|
70 g |
|
4÷6 ks, na tvrdo |
|
4÷6 ks, studené |
|
podľa potreby ks, gazdovský krajce hrubé |
|
podľa potreby PL |
|
podľa potreby PL, liptovská |
|
Postup
-
1
sušené čínske (japonské) čierne huby (alebo podľa vlastných možností, chutí a skúseností) namočíme do teplej vody a cez noc necháme prikryté na kuchyňskom stole.
-
2
ráno začíname tým, že surové neúdené bravčové kolienka a paprčky – zadné majú spravidla viac mäsa – dočistíme, doholíme, opálime a opäť dočistíme, umyjeme, rozložíme do širokého hrnca, zalejeme po hornú časť vodou a varíme na šporáku až sa vytvorí zrazená pena, ktorú pozbierame sitkom a spláchneme do ... .
-
3
do hrnca k – čulókom – postupne pridáme 4÷6 PL sójovej omáčky, ďumbier – zázvor – pokrájaný aj s kožou na 4÷6 PL krúžkov, 4÷6 kociek kandidovaného cukru, 2 hviezdičky anýzu, celý zväzok zelenej cibuľky aj s vňaťou, čínske huby už bez vody a celú zostavu poprášime čínskou zmesou piatich korení (badyán, fagara, fenikel, škorica a klinčeky).
- 4
varíme, na ½ plynu, až začnú vypadávať kosti; ja som v tejto situácii premiestnil na 37´ hrniec (kastról) zapiecť do elektrickej rúry vyhriatej na 205 ˚C (400 ˚F) a 4÷6´ pred koncom som k mäsu pridal 4÷6 olúpaných celých vajíčok, vopred uvarených na tvrdo.
- 5
Servírovanie: počas veľkej prestávky pri pauzírovanom mariáši, v hlbokých tanieroch (na malých je chlebík, nakrájaný na burkovčiaky) mäsko bez kostí (tie som v skryte ocmúľal, bars fajne, lepkavé, šmačne a voňavé) s cibuľkou a vajíčkom na tvrdo; v originále sa podáva s niťovými čínskymi rezancami – dokonca z ryžovej múky, alebo celofánky – Angel hair pasta; ja som patriot a zajedám chlebíkom, zvlášť si pridám liptovskú horčicu a čerstvo nastrúhaný chren a napriek tomu, že som 100 % príležitostný konzument alkoholu, mojim žalúdočným vredom pomáha pravé plzeňské malé pivko!
- 6
Prajem Vám dobrú chuť, sto a sedem červených, dobrú partičku a ak prídete sami na vlastné nápady, ako vylepšiť tento recept, nezabudnite sa nám tu na Vareche pochváliť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu