Recepty, kde je tymián
Cestoviny plné letných chutí
Tento recept na cestoviny mám od mojej najlepšej kamošky, ktorá ma nahovorila aj na kváskovanie, ...
Pečené zelí s chilli a tymiánem
Pekla jsem z jarního, špičatého zelí, tvoří krásné kruhy - plátky. V podobném provedení...
Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku
Nech netečie
len do hrdla, ale
aj do hrnca. Najmä
k mäsu; kvasinky
ho robia lahodnejším
a zvýraznia chuť.
Navyše...
Fazolové lusky v oleji
Na oběd i večeři, teplé i studené, s bramborem, nebo i s jakýmkoliv masem....
Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Grilovanie
vládne letu.
Aj v našom hoteli.
Učíme sa ho však od
národov, ktoré takto
bežne pripravujú
svoje jedlo...
Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...
Losos na masle so zemiakmi
Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť
ho tak, aby čo najlepšie...
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...
Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...
Bravčové karé so schwarzwaldskou šunkou a ryžou s kurkumou
Bravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak...
Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)
Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke
Prvýkrát králičie, podarilo sa! :)
Jelenie stehno sous-vide so šípkovou omáčkou a karlovarskou knedľou
Trocha náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.
Restované kuracie prsia s kurkumovou omáčkou, kaparami a dusenou zeleninou
Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý recept.
Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...
Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...
Kuracie pečienky so zeleninovou ryžou
Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Dáme ju do kastrólika aj hráškom a kukuricou a uvaríme...
Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...
Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi
Bravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho....
Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami
Tento guľáš robím už viac rokov. Hlavne pre rodinnú návštevu z mesta, keď si želajú...
Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme,
pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme
do vrecka na pečenie, zaviažeme
a dáme do...
Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
Všetky suroviny na klobúčik
zmiešame a vypracujeme
hladké, ale veľmi pružné cesto
a necháme ho asi pol hodiny
odpočinúť...
Kačacie a kuracie stehná na kapuste
Kuracie štvrte bežne pečiem na kyslej kapuste. No mal som aj kačacie stehna. Tak som...
Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...
Cestoviny plné letných chutí
Tento recept na cestoviny mám od mojej najlepšej kamošky, ktorá ma nahovorila aj na kváskovanie, ...
Pečené zelí s chilli a tymiánem
Pekla jsem z jarního, špičatého zelí, tvoří krásné kruhy - plátky. V podobném provedení...
Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku
Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...
Fazolové lusky v oleji
Na oběd i večeři, teplé i studené, s bramborem, nebo i s jakýmkoliv masem....
Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo...
Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...
Losos na masle so zemiakmi
Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie...
Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....
Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...
Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...
Bravčové karé so schwarzwaldskou šunkou a ryžou s kurkumou
Bravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak...
Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)
Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke
Prvýkrát králičie, podarilo sa! :)
Jelenie stehno sous-vide so šípkovou omáčkou a karlovarskou knedľou
Trocha náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.
Restované kuracie prsia s kurkumovou omáčkou, kaparami a dusenou zeleninou
Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý recept.
Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...
Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...
Kuracie pečienky so zeleninovou ryžou
Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Dáme ju do kastrólika aj hráškom a kukuricou a uvaríme...
Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...
Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi
Bravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho....
Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami
Tento guľáš robím už viac rokov. Hlavne pre rodinnú návštevu z mesta, keď si želajú...
Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...
Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
Všetky suroviny na klobúčik zmiešame a vypracujeme hladké, ale veľmi pružné cesto a necháme ho asi pol hodiny odpočinúť...
Kačacie a kuracie stehná na kapuste
Kuracie štvrte bežne pečiem na kyslej kapuste. No mal som aj kačacie stehna. Tak som...
Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...