Recepty, kde je tymián

Zajačie stehno na víne so zemiakovým „gratin“
Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame spolu so zelerom a slaninou na drobné kocky. V kastróle...

Špagety s paradajkovou omáčkou
Jednoduché, rýchle, chutné a ešte aj zdravé vo verzii vegan.

Fettuccine s hubami na smotane
Keď sa mi nechce dlho stáť pri sporáku, príde na rad rýchly vegan recept.

Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou
Opečené orechy a mandle nasekáme, pridáme pokrájanú opečenú cibuľu, vajce, pečivo nakrájané na kocky,...

Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...

Divinová paštéta s brusnicami a červeným vínom
Túto paštétu máme veľmi radi. Je moc dobrá a využívajú sa pri nej aj domáce výrobky....

Sviečkovica s kuskusom a so zeleninou
Očistenú hovädziu sviečkovú sprudka opečieme z každej strany. Osolíme a okoreníme, pridáme bylinku a zabalíme...

Sih na šošovici a lesnom ovocí
Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime...

Cestoviny plné letných chutí
Tento recept na cestoviny mám od mojej najlepšej kamošky, ktorá ma nahovorila aj na kváskovanie, ...

Pečené zelí s chilli a tymiánem
Pekla jsem z jarního, špičatého zelí, tvoří krásné kruhy - plátky. V podobném provedení...

Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku
Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...

Fazolové lusky v oleji
Na oběd i večeři, teplé i studené, s bramborem, nebo i s jakýmkoliv masem....

Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo...

Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru
Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a...

Losos na masle so zemiakmi
Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie...

Králičia roláda s pečeňovou paštétou
Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....

Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...

Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre...

Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...

Bravčové karé so schwarzwaldskou šunkou a ryžou s kurkumou
Bravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak...

Bruselský nárez
Názov síce evokuje niektoré správy z médií, ale toto je nárez jedlý:-)

Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke
Prvýkrát králičie, podarilo sa! :)

Jelenie stehno sous-vide so šípkovou omáčkou a karlovarskou knedľou
Trocha náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.

Restované kuracie prsia s kurkumovou omáčkou, kaparami a dusenou zeleninou
Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý recept.

Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...

Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...

Kuracie pečienky so zeleninovou ryžou
Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Dáme ju do kastrólika aj hráškom a kukuricou a uvaríme...

Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...