Diviačia krkovička s kyslou kapustou

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 25. januára 2017
Diviačia krkovička s kyslou kapustou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
10 g
5 g
10 vetvičiek
300 g
4 strúčiky
120 g
560 g
800 ml
Zemiakové knedle:
600 g
400 g
4 ks
10 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na knedličky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Umytú a osušenú krkovičku nakrájame na štyri rovnaké kusy. Cibuľu, cesnak a slaninu nakrájame na drobné kocky. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky. Tymian očistíme a nasekáme.

  2. 2

    V dostatočne veľkom kastróle osmažíme slaninu. V slanine opečieme z oboch strán mäso. Opečené mäso vyberieme von a v kastróle opražíme cibuľu a cesnak do zlatohneda. Pridáme tymian a kyslú kapustu. Podlejeme vriacim vývarom. Ku kapuste pridáme mäso a za občasného podlievania dusíme domäkka asi jeden a pol hodiny. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Osolíme, pridáme žĺtky, múku a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto. Dlho nemiešame. S navlhčenými rukami tvarujeme knedličky. Varíme v osolenej vode asi 20 minút.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: