Diviačia krkovička s kyslou kapustou

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 25. januára 2017
Diviačia krkovička s kyslou kapustou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
10 g
5 g
10 vetvičiek
300 g
4 strúčiky
120 g
560 g
800 ml
Zemiakové knedle:
600 g
400 g
4 ks
10 g
10 g




Postup

  1. 1

    Na knedličky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Umytú a osušenú krkovičku nakrájame na štyri rovnaké kusy. Cibuľu, cesnak a slaninu nakrájame na drobné kocky. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky. Tymian očistíme a nasekáme.

  2. 2

    V dostatočne veľkom kastróle osmažíme slaninu. V slanine opečieme z oboch strán mäso. Opečené mäso vyberieme von a v kastróle opražíme cibuľu a cesnak do zlatohneda. Pridáme tymian a kyslú kapustu. Podlejeme vriacim vývarom. Ku kapuste pridáme mäso a za občasného podlievania dusíme domäkka asi jeden a pol hodiny. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Osolíme, pridáme žĺtky, múku a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto. Dlho nemiešame. S navlhčenými rukami tvarujeme knedličky. Varíme v osolenej vode asi 20 minút.

Diskusia k receptu

rein
Kde je mäso a kapusta,to môžem
arnilka
no teeeda majstre, jedna dobrota od Vás lepšia ako druhá! vdaka za inšpiráciu a jasných 5* :-)
zolik
kus diviaka mam v mraznicke. tiez ma zaujali tie knedliky. ulozene a v dohladnej dobe urobim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia