Diviačia krkovička s kyslou kapustou
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 25. januára 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g |
|
| 10 g |
|
| 5 g |
|
| 10 vetvičiek |
|
| 300 g |
|
| 4 strúčiky |
|
| 120 g |
|
| 560 g |
|
| 800 ml |
|
| Zemiakové knedle: | |
| 600 g |
|
| 400 g |
|
| 4 ks |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
Postup
-
1
Na knedličky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Umytú a osušenú krkovičku nakrájame na štyri rovnaké kusy. Cibuľu, cesnak a slaninu nakrájame na drobné kocky. Kyslú kapustu nakrájame na menšie kúsky. Tymian očistíme a nasekáme.
- 2
V dostatočne veľkom kastróle osmažíme slaninu. V slanine opečieme z oboch strán mäso. Opečené mäso vyberieme von a v kastróle opražíme cibuľu a cesnak do zlatohneda. Pridáme tymian a kyslú kapustu. Podlejeme vriacim vývarom. Ku kapuste pridáme mäso a za občasného podlievania dusíme domäkka asi jeden a pol hodiny. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno. Osolíme, pridáme žĺtky, múku a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto. Dlho nemiešame. S navlhčenými rukami tvarujeme knedličky. Varíme v osolenej vode asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu