Foto: Beata123
Je to veľmi jednoduchá, chutná a lacná polievka. Po prezretí viacerých receptov na klasické alebo neklasické cibuľnačky či cibuľové polievky, som si z každej Zobraziť celý popisJe to veľmi jednoduchá, chutná a lacná polievka. Po prezretí viacerých receptov na klasické alebo neklasické cibuľnačky či cibuľové polievky, som si z každej niečo vzala a spravila som to podľa seba! :) A tu je recept.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny si pripravíme. Najprv si nakrájame cibuľu na kolieska, príp. polkolieska.
- 2
Na masle, príp. na oleji dáme pražiť cibuľu. Keďže jej máme viac, je možné, že to bude trvať dlhšie, keď sa nám chvíľu popraží a zmäkne, posypeme ju po vrchu cukrom, aby krajšie skaramelizovala.
- 3
Keď je pekne zlatistá, prilejeme 1 dcl vínka a chvíľku podusíme. Následne ju zalejeme hovädzím vývarom, príp. bujónom a počkáme, kým sa začne variť.
- 4
Keď sa dovarí, odstavíme ju a dochutíme. Samozrejme soľou, čiernym korením a najmä tymiánom, či už čerstvým alebo sušeným.
- 5
Do polievky sa výborne hodia moje obľúbené krutónky (opečieme chlebík na suchej panvici) a postrúhaný syr jej dodá výbornú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu