Zajac na slivkách so zemiakovou roládou
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 26. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 165 °C
Suroviny
4 ks |
|
10 g |
|
5 g |
|
120 ml |
|
400 g |
|
80 g |
|
2 ks |
|
6 zrnká |
|
1 vetvička |
|
200 ml |
|
600 ml |
|
120 g |
|
60 ml |
|
Roláda: | |
160 g |
|
460 g |
|
300 g |
|
4 ks |
|
10 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Stehná umyjeme a osušíme, koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Sušené slivky namočíme do rumu. V kastróle zohrejeme olej, opečieme osolené a okorenené mäso. Mäso vyberieme a opečieme zeleninu. Pridáme koreniny, tymian, slivkový lekvár a víno. Necháme vyvariť a podlejeme horúcim vývarom.
- 2
Mäso vrátime späť a dusíme asi hodinu a pol domäkka. Hotové mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme, prepasírujeme a necháme ešte raz prevariť so sušenými slivkami nakrájanými na kocky.
- 3
Na roládu uvaríme zemiaky v šupke. Očistíme ich a nastrúhame. Pridáme k nim múku, žĺtky, soľ, muškátový oriešok a premiešame. Slaninu nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ju vedľa seba na potravinovú fóliu. Na slaninu nanesieme zemiakovú zmes a za pomoci fólie zvinieme. Roládu prenesieme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. V rozohriatej rúre pečieme 25 minút pri 165 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Máte pravdu, časový údaj prípravy mäsa sme pod fotografiou opravili (čas zahŕňa prípravné prace a samotné varenie). Údaj 25 min a 165 °C sa týka pečenia zemiakovej rolády. Ďakujeme za upozornenie.
@Arnilka (26.1.2017 16:25)
díky za sdílení náhledu - zajac.