Zajac na slivkách so zemiakovou roládou

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 26. januára 2017
Zajac na slivkách so zemiakovou roládou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
110 minút
na 165 °C

Suroviny

4 ks
10 g
5 g
120 ml
400 g
80 g
2 ks
6 zrnká
1 vetvička
200 ml
600 ml
120 g
60 ml
Roláda:
160 g
460 g
300 g
4 ks
10 g
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná umyjeme a osušíme, koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Sušené slivky namočíme do rumu. V kastróle zohrejeme olej, opečieme osolené a okorenené mäso. Mäso vyberieme a opečieme zeleninu. Pridáme koreniny, tymian, slivkový lekvár a víno. Necháme vyvariť a podlejeme horúcim vývarom.

  2. 2

    Mäso vrátime späť a dusíme asi hodinu a pol domäkka. Hotové mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme, prepasírujeme a necháme ešte raz prevariť so sušenými slivkami nakrájanými na kocky.

  3. 3

    Na roládu uvaríme zemiaky v šupke. Očistíme ich a nastrúhame. Pridáme k nim múku, žĺtky, soľ, muškátový oriešok a premiešame. Slaninu nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ju vedľa seba na potravinovú fóliu. Na slaninu nanesieme zemiakovú zmes a za pomoci fólie zvinieme. Roládu prenesieme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. V rozohriatej rúre pečieme 25 minút pri 165 °C.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
I mně se recept líbí, musí to být velká dobrota. Jen by mě zajímalo, zda je to ozajstný zajac - divoký, či králík domácí. Ale podle kosti typuji na divokého zajaca. Příloha je zajímavá. Fajnový receptík.
mám na mysli uvedenú dobu prípravy a stupne Celzia vpravo hore nad receptom - prosím opraviť tak ako je v recepte samotnom, tam je to správne!
@Arnilka (26.1.2017 16:28)

Máte pravdu, časový údaj prípravy mäsa sme pod fotografiou opravili (čas zahŕňa prípravné prace a samotné varenie). Údaj 25 min a 165 °C sa týka pečenia zemiakovej rolády. Ďakujeme za upozornenie.

Pridaj komentár k receptu: