Recepty, kde je tymián
Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...
Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...
Kuracie pečienky so zeleninovou ryžou
Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Dáme ju do kastrólika aj hráškom a kukuricou a uvaríme...
Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...
Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi
Bravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho....
Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami
Tento guľáš robím už viac rokov. Hlavne pre rodinnú návštevu z mesta, keď si želajú...
Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme,
pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme
do vrecka na pečenie, zaviažeme
a dáme do...
Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
Všetky suroviny na klobúčik
zmiešame a vypracujeme
hladké, ale veľmi pružné cesto
a necháme ho asi pol hodiny
odpočinúť...
Kačacie a kuracie stehná na kapuste
Kuracie štvrte bežne pečiem na kyslej kapuste. No mal som aj kačacie stehna. Tak som...
Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...
Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina
Recepty z mletého mäsa patria medzi moje najobľúbenejšie, lebo sú veľmi rýchle a
zároveň chutné....
Fit čevapčiči s horčicovou omáčkou
Tento recept mám veľmi rada, lebo je jednoduchý a často ho využívam aj pri grilovačkách v...
Paradajková polievka s bylinkami a parmezánom
Na takúto polievku chodievam na obed do jednej
reštaurácie. Snažila som sa priblížiť tejto výraznej...
Baraní guláš s opekanými šúľancami
Syry, zemiaky,
kapusta, plody
a mäso z lesa...
kuchyňa liptovských
babičiek vlastne
vôbec nebola fádna.
Zapojili fantáziu,
fortieľ...
Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...
Srbský slaný koláč podľa Mili
... alebo spomienky na bývalú prácu a srbskú exšéfku, pretože všetko má svoje "pre" i "proti"....
Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...
Cesnaková nátierka zo žinčice
V lete doniesol otec zo salaša žinčicu. Ale poctivú - nebola zmixovaná, bola strašne hustá....
Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad
vianočnú klasiku
– národnú, regionálnu,
ale aj rodinnú, pod
ktorú sa podpisujú
korene nášho rodostromu.
V mene
„šťastných...
Paradajková polievka podľa starej mamy
Niet divu, staré mamy a babky varia najlepšie a tá moja, úžasnú a skvelú paradajkovú...
Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...
Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...
Kuracie pečienky so zeleninovou ryžou
Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Dáme ju do kastrólika aj hráškom a kukuricou a uvaríme...
Strapatý marinovaný losos na šošovici
Soľ, korenie a pomarančovú kôru zmiešame. Filety z lososa z každej strany vyváľame v pripravenej...
Jemne ružová panenka s fresh tagliatelle alebo pečenými zemiakmi
Bravčová panenka je veľmi jemné, lahodné mäsko, ktorého príprava je nenáročná a hlavne netrvá dlho....
Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami
Tento guľáš robím už viac rokov. Hlavne pre rodinnú návštevu z mesta, keď si želajú...
Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...
Špenátový klobúčik v cibuľovom kréme
Všetky suroviny na klobúčik zmiešame a vypracujeme hladké, ale veľmi pružné cesto a necháme ho asi pol hodiny odpočinúť...
Kačacie a kuracie stehná na kapuste
Kuracie štvrte bežne pečiem na kyslej kapuste. No mal som aj kačacie stehna. Tak som...
Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...
Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina
Recepty z mletého mäsa patria medzi moje najobľúbenejšie, lebo sú veľmi rýchle a zároveň chutné....
Fit čevapčiči s horčicovou omáčkou
Tento recept mám veľmi rada, lebo je jednoduchý a často ho využívam aj pri grilovačkách v...
Paradajková polievka s bylinkami a parmezánom
Na takúto polievku chodievam na obed do jednej reštaurácie. Snažila som sa priblížiť tejto výraznej...
Baraní guláš s opekanými šúľancami
Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ...
Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce...
Srbský slaný koláč podľa Mili
... alebo spomienky na bývalú prácu a srbskú exšéfku, pretože všetko má svoje "pre" i "proti"....
Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...
Cesnaková nátierka zo žinčice
V lete doniesol otec zo salaša žinčicu. Ale poctivú - nebola zmixovaná, bola strašne hustá....
Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných...
Paradajková polievka podľa starej mamy
Niet divu, staré mamy a babky varia najlepšie a tá moja, úžasnú a skvelú paradajkovú...