Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 1. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 110 °C
Suroviny
400 g |
|
300 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Na smotanovo–orechovú omáčku: | |
200 g |
|
3 PL |
|
300 ml |
|
50 g |
|
|
|
Na žĺtky v olivovej kruste: | |
4 ks |
|
300 g |
|
|
|
Na syrové lupienky: | |
|
Postup
-
1
Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme obe múky, trochu vody, soľ, nasekaný tymian, pažítku a 1 vajce. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozvaľkáme a nakrájame na široké rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode.
- 2
Smotanovo–orechová omáčka: Orechy nasekáme a opečieme na orechovom oleji. Pridáme smotanu, osolíme a krátko povaríme. Omáčku zjemníme maslom.
- 3
Žĺtky v olivovej kruste: Olivy scedíme a pečieme v rúre pri teplote 110 °C 3 hodiny. Upečené čierne olivy rozdrvíme v mažiari najemno. Vajcia uvaríme natvrdo. Olúpeme, bielky odstránime. Uvarené žĺtky obalíme v pripravenej olivovej strúhanke a vypražíme v oleji.
- 4
Syrové lupienky: Nastrúhaný parmezán upečieme na suchej panvici, opatrne ho ešte za horúca vyberieme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dalsia otazka - neviem ako vzniknu lupienky z nastruhaneho syra.
Olivy pocas pecenia uplne zmaknu. Syr - parmezan nastruhate na jemnom struhadle a nasypete na panvicu v tenkej vrstve. Opatrne opečiete, nasledne nechate vychladnut. Po vychladnuti nalamete na pozadovane tvary.
Ja vas nechcem kritizovat - som "velka enviromentka" snazim sa ochranovat nasu prirodu ako len mozem. To iba na vysvetlenie.
Dakujem za vasu pracu na Vareche.