Zemiakové rezance s orechovou omáčkou

Anton Holomáň a Milan Šavel
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 1. novembra 2016
Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava
180 minút
na 110 °C

Suroviny

400 g
300 g
300 g
1 ks
Na smotanovo–orechovú omáčku:
200 g
3 PL
300 ml
50 g
Na žĺtky v olivovej kruste:
4 ks
300 g
Na syrové lupienky:




Postup

  1. 1

    Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme obe múky, trochu vody, soľ, nasekaný tymian, pažítku a 1 vajce. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozvaľkáme a nakrájame na široké rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode.

  2. 2

    Smotanovo–orechová omáčka: Orechy nasekáme a opečieme na orechovom oleji. Pridáme smotanu, osolíme a krátko povaríme. Omáčku zjemníme maslom.

  3. 3

    Žĺtky v olivovej kruste: Olivy scedíme a pečieme v rúre pri teplote 110 °C 3 hodiny. Upečené čierne olivy rozdrvíme v mažiari najemno. Vajcia uvaríme natvrdo. Olúpeme, bielky odstránime. Uvarené žĺtky obalíme v pripravenej olivovej strúhanke a vypražíme v oleji.

  4. 4

    Syrové lupienky: Nastrúhaný parmezán upečieme na suchej panvici, opatrne ho ešte za horúca vyberieme a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

kuchticka
Neviem si predstavit ako dopadnu olivy ked ich budem piect 3 hod???
dalsia otazka - neviem ako vzniknu lupienky z nastruhaneho syra.
redakcia
@Kuchticka (2.11.2016 05:16)

Olivy pocas pecenia uplne zmaknu. Syr - parmezan nastruhate na jemnom struhadle a nasypete na panvicu v tenkej vrstve. Opatrne opečiete, nasledne nechate vychladnut. Po vychladnuti nalamete na pozadovane tvary.
kuchticka
Redakcia dakujem za vasu radu a velmi si cenim, ze sa snazite vysvetlit moju nechapavost. Pokial viem, cierne olivy v konzerve su dostatocne makke, ja ich pouzivam denne do mojho zeleninoveho salatu (on napisal ze sa musie ocedit, teda ASI Z POHARA ALEBO PLECHOVEJ KONZERVY. Tie su vsetky dostatocne makke, nikto nemusi pouzivat energiu na zbytocne varenie-pecenie.
Ja vas nechcem kritizovat - som "velka enviromentka" snazim sa ochranovat nasu prirodu ako len mozem. To iba na vysvetlenie.
Dakujem za vasu pracu na Vareche.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia