Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
šéfkuchári z hotelov Residence Lesná, 1. novembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 110 °C
Suroviny
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na smotanovo–orechovú omáčku: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na žĺtky v olivovej kruste: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na syrové lupienky: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme obe múky, trochu vody, soľ, nasekaný tymian, pažítku a 1 vajce. Zo zmesi vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozvaľkáme a nakrájame na široké rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode.
- 2
 Smotanovo–orechová omáčka: Orechy nasekáme a opečieme na orechovom oleji. Pridáme smotanu, osolíme a krátko povaríme. Omáčku zjemníme maslom.
- 3
 Žĺtky v olivovej kruste: Olivy scedíme a pečieme v rúre pri teplote 110 °C 3 hodiny. Upečené čierne olivy rozdrvíme v mažiari najemno. Vajcia uvaríme natvrdo. Olúpeme, bielky odstránime. Uvarené žĺtky obalíme v pripravenej olivovej strúhanke a vypražíme v oleji.
- 4
 Syrové lupienky: Nastrúhaný parmezán upečieme na suchej panvici, opatrne ho ešte za horúca vyberieme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


dalsia otazka - neviem ako vzniknu lupienky z nastruhaneho syra.
Olivy pocas pecenia uplne zmaknu. Syr - parmezan nastruhate na jemnom struhadle a nasypete na panvicu v tenkej vrstve. Opatrne opečiete, nasledne nechate vychladnut. Po vychladnuti nalamete na pozadovane tvary.
Ja vas nechcem kritizovat - som "velka enviromentka" snazim sa ochranovat nasu prirodu ako len mozem. To iba na vysvetlenie.
Dakujem za vasu pracu na Vareche.