Pečené kačacie stehná s brusnicovou omáčkou

violeta - fotkavioleta, 27. novembra 2016
Pečené kačacie stehná s brusnicovou omáčkou
Foto: violeta

Chutný nedeľný obed.

3
porcie

Suroviny

3 ks
2 ks
3 - 4 strúčiky
Brusnicová omáčka:
200 g
1 lyžica (Gustin)
1 ks
1 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná som piekla podľa receptu Marcela Ihnačáka. Umyla som ich, nasolila a posypala mletým čiernym korením a tymianom, ja som mala sušený. Uložila som ich do zapekacej misy, pridala rozkrojené cesnaky aj so šupkou. Vrch som poliala šťavou z dvoch mandarínok, môže byť aj pomaranč, ale ja som mala mandarínky. Stehná som piekla prikryté 1,5 hodiny v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 175 °C.

    Pečené kačacie stehná s brusnicovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Brusnicovú omáčku som spravila veľmi jednoducho. Dobre premyté sušené brusnice som dala variť s jedným klinčekom do zmäknutia. Na záver som pridala jednu polievkovú lyžicu kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode a šťavu z jednej mandarínky. Omáčku som nechala prevariť približne dve minúty, jej hustotu si môže každý prispôsobiť pridaním škrobu, alebo vody. Táto omáčka je výborná, hodí sa aj ku divine, alebo grilovanému enciánu.

    Pečené kačacie stehná s brusnicovou omáčkou - obrázok 2
  3. 3

    Na zemiakové pyré som si uvarila zemiaky (varný typ B alebo C) v slanej vode, vodu som nezliala všetku, trochu nechávam, pridala som mlieko a maslo. Pučidlom som spravila pyré.

Diskusia k receptu

haji
Takvou dobrotou bych nepohrdla, omáčka je zajímavá, někdy vyzkouším, změna je život. Díky za receptík!
patroveckypitrs
Vyzerá to veľmi sľubne, s mandarínkou som ešte kačicu neskúšal. Čo nebolo môže sa stať a asi v blízkej dobe. Ak môžem poradiť skús do tých brusníc pridať tak za dve PL červeného vína, dostanú ohromnú vôňu. Inak za 5* a ukladám.
siisa
Milá @Violeta , nechávam sa pozvať na také super jedlo. Dúfam, že ešte zostalo :)
kecemis
Pekne priravene, ponuknute. Verim, ze ste mali velmi dobry nedelny obed. A stym vinom sa mi zda ako zaujimavy napad. Pripadne stamprla domacej retiazky a k tomu troche skorice. Urcite pride u nas na rad.
medulienka122
aj keď sme mali len nedávno pečenú kačku, mám tie stehná chuť spraviť hneď teraz, ale musia počkať do nedele. :.).
danda3
Si bola hladná po sobote, však? Výborný obed si navarila.☺
violeta
:)) Darinka, niečo na tom bude a to som hovorila, že sa už budem stravovať zdravšie, ale veď čo by mi na to tí moji povedali, keby každý dostal do ruky pohár so zelenou šťavou...
Ale nechcem krivdiť chalanovi, som zabudla meno sorry, mne vlastne všetko veľmi chutilo.
emdy
a co tak pouzit vypek do omacky... dotiahnut maslom... ziadny skrob a v omacke chut peceneho masa...
1x radox1
violeta
Nech sa páči @emdy , každý podľa svojej chuti. Ja si myslím, že kačacie stehná sú dosť mastné, výpek bol skoro samý kačací tuk a pridávať maslo, to som už vôbec nechcela. Omáčku som schválne ani necukrila, chcela som niečo kyselkavejšie. Ďakujem, že si sa zaoberal mojim receptom, ak pripravíš svoju variantu, daj vedieť ;)
kecemis
@Violeta nekaz si tento predvianocny cas nejakym nestastnym cloviecikom. Ved sa pozri na ostatne komentare a pochopis o co mu ide.
violeta
Ďakujem @kecemis , len pred chvíľou som prišla z práce, otvorila si e-maily a odpovedala, nejako tento rok nestíham :)
Prajem krásne sviatky!
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia