Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou fotorecept
Foto: 27janka
Dnes na obed sme mali kuracie mäso, radšej mám stehná, sú šťavnatejšie, vykostené sú rýchlo hotové, k tomu ryža a niečo zdravé, v obchode Zobraziť celý popisDnes na obed sme mali kuracie mäso, radšej mám stehná, sú šťavnatejšie, vykostené sú rýchlo hotové, k tomu ryža a niečo zdravé, v obchode mali valeriánkový šalát, tak som vyskúšala niečo nové.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme, vykostíme a osolíme. Papier na pečenie pokvapkáme olivovým olejom, na papier si dáme tymian, mleté čierne korenie, mäso položíme na papier a pritlačíme, z oboch strán, korenie a olej vsiaknu do mäsa . Tento "zlepšovák" som odkukala od Jamieho Oliviera.
-
2
Vo woku si rozpálime olej a mäso sprudka opečieme, podlejeme vývarom a dusíme. Kým sa mäso robí, dáme variť ryžu a pripravíme si šalát.
-
3
Šalát umyjeme, dáme do misy, reďkovku a mrkvu očistíme a nastrúhame, pridáme k šalátu, osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a trošku balzamika, premiešame a šalát je hotový.
-
4
Dnešný obed bol jednoduchý na prípravu aj čas, chutil výborne, najmä šalát, mala som čas upiecť koláčik ku káve.
Diskusia k receptu