Quinoa s červenou repou pečenou na víne a bylinkách fotorecept
Foto: stanci11
Toto je recept vyslovene pre vašu inšpiráciu :) Chuťovo vyvážený, veď víno, bylinky, cesnak, s takými ingredienciami je radosť kuchtiť. Ja som kombinovala s Zobraziť celý popisToto je recept vyslovene pre vašu inšpiráciu :) Chuťovo vyvážený, veď víno, bylinky, cesnak, s takými ingredienciami je radosť kuchtiť. Ja som kombinovala s quinoou, ale zmena je samozrejme možná, a hneď vznikne niekoľko variant podľa chuti :) kuskus, bulgur, ryža, slzovka, no celé spektrum s ktorým sa dá čarovať...
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
2 menšie červené repy (alias cvikle) a cibuľu som nakrájala na mesiačiky, cesnak na menšie kúsky. A zmiešala som s čerstvými bylinkami: dávka tymiánu a bazalky od oka, rozmarínu pol vetvičky, soľ zľahka, korenie som namlela čerstvé a celkom dosť som ho tam šupla ;) Zakvapla som olejom, premiešala a dala piecť na 180 °C asi 15 min.
-
2
Repu som piekla v podstate do polomäkka, a potom som to celé podliala červeným vínom, premiešala a vrátila do trúby, kde som to nechala kým sa víno nezredukovalo.
-
3
Zatiaľ som si vedľa v hrnci pripravila quinou - zaliala asi 1 cm nad povrch vriacou vodou (zľahka osolená), povarila som asi 7 minút a nechala som dôjsť pod prikrývkou. Ja ju vždy v určitej fáze "dochádzania" načechrám vidličkou a zase zakryjem, príde mi že sa spraví krajšie.
-
4
Vedľa na panvici som si zatiaľ opražila pár vlašákov, chvíľočku a nasucho samozrejme.
-
5
A už len servírovať... ja som si urobila quinoa-kopčeky, do stredu šupla vypečenú cibuľku a okolo repu...a navrch vlašské oriešky... chuťovo skvelé, a ešte lepšie by to bolo s trošičkou kozieho syra si myslím (nuž, lenže ten nebol na sklade :D )
Toto by som zjedla hneď. Milujem repu!
Krásny recept si vytvorila!