Dúhový pstruh na tekvicovom pyré fotorecept

luckaprima - fotkaluckaprima, 14. októbra 2016
Dúhový pstruh na tekvicovom pyré (fotorecept)
Foto: Luckaprima

Nemám slov... ochutnajte, je to skutočný zážitok.. pritom celkom rýchle

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 filety
4 strúčiky
1 ks
30 g
3 PL
1 PL
1 koliesko
Tekvicové pyré:
1 ks
1 vetvička čerstvý
3 PL
Príloha:
2 ks
1 PL
1 ČL krémové
1 ČL
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čisté filety dúhového pstruha osolíme, uložíme do zapekacej misy, na povrch uložíme plátky cesnaku a jablka, pár vetvičiek petržlenovej vňate, tymián, koliesko citrónu, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme vločky masla a upečieme 20 minút pri 180°C.

    Dúhový pstruh na tekvicovom pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu aj so skvelou šupkou nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme rozobratú vetvičku rozmarínu a upečieme do mäkka. Asi 25 minút. Plátky upečenej tekvice zmixujeme s 50 g masla na pyré v ktorom zostanú aj kúsky hokkaido pre dokonalý zážitok v puse.

    Dúhový pstruh na tekvicovom pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A na záver krátko orestujeme prúžky repy na olivovom oleji, osolíme, pridáme javorový sirup a balsamico a minútku spolu prehrejeme, aby cvikla zostala krásne chrumkavá. Hotové jedlo posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a napr. kolieskami póriku. Nech Vám chutí...

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: