Foto: Luckaprima
Nemám slov... ochutnajte, je to skutočný zážitok.. pritom celkom rýchle
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 filety |
|
|
|
4 strúčiky |
|
1 ks |
|
30 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 koliesko |
|
Tekvicové pyré: | |
1 ks |
|
1 vetvička čerstvý |
|
3 PL |
|
|
|
Príloha: | |
2 ks |
|
|
|
1 PL |
|
1 ČL krémové |
|
1 ČL |
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Čisté filety dúhového pstruha osolíme, uložíme do zapekacej misy, na povrch uložíme plátky cesnaku a jablka, pár vetvičiek petržlenovej vňate, tymián, koliesko citrónu, pokvapkáme olivovým olejom, uložíme vločky masla a upečieme 20 minút pri 180°C.
-
2
Tekvicu aj so skvelou šupkou nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme rozobratú vetvičku rozmarínu a upečieme do mäkka. Asi 25 minút. Plátky upečenej tekvice zmixujeme s 50 g masla na pyré v ktorom zostanú aj kúsky hokkaido pre dokonalý zážitok v puse.
-
3
A na záver krátko orestujeme prúžky repy na olivovom oleji, osolíme, pridáme javorový sirup a balsamico a minútku spolu prehrejeme, aby cvikla zostala krásne chrumkavá. Hotové jedlo posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a napr. kolieskami póriku. Nech Vám chutí...
Diskusia k receptu