Foto: mitzy
Sychravé počasie a nostalgickú náladu vylepší bábovka na slano s príchuťou slnečného Talianska.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Olivy nakrájame na krúžky. Tvrdý syr nakrájame na kocičky. Parmezán nastrúhame. Paradajky v oleji nakrájame na malé kúsky.
-
2
Zmiešame tri celé vajcia, striedavo pridávame múku, prášok do pečiva, teplé mlieko, olej a soľ. Nakoniec primiešame pokrájaný tvrdý syr, nastrúhaný parmezán, olivy, sušené paradajky a tymián.
-
3
Vymastíme formu na bábovku a vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 40 minút na 180 stupňov.
-
4
Bábovku necháme vychladnúť vo forme inak by sa mohla rozpadnúť. Potom už iba podávame ku čaju alebo vínku. Dobrú chuť :)
Tiez som bola zvedava na chut. Je vynikajuca. Olivy v nej nemaju taku vyraznu olivovu chut, takze urcite sa niekedy oplati vyskusat ;)
s horucim cajom, na chladny jesenny podvecer, je tato babovka urcite velka dobrota,
podobny recept mam na olivovy kolac na plech, len namiesto mlieka davam biele vino ☺