Bravčová pečeň v bylinkovej kôrke
Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 1. decembra 2016
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 1. decembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hriankový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra spolu s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a korením, prilejeme olej a všetko spolu premixujeme. Touto masou obalíme bravčovú pečeň a dáme ju upiecť do predhriatej rúry.
- 2
Pečené zemiaky: Zemiaky nakrojíme do kríža, osolíme a dáme piecť do rúry. Po upečení ich prelejeme kyslou smotanou ochutenou soľou a korením.
- 3
Omáčka z pečených paprík: Papriky pečieme v rúre 5–10 minút. Ošúpeme ich a odstránime semená. Papriky vložíme do mixéra. Na oleji opražíme cibuľu, cesnak. Pridáme k paprikám, osolíme, okoreníme, spolu rozmixujeme, pridáme smotanu a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu