Bravčová pečeň v bylinkovej kôrke

Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 1. decembra 2016
Bravčová pečeň v bylinkovej kôrke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 zväzok
1 kg
Na omáčku z pečených paprík:
3 ks veľká
2 PL
1 ks
2 strúčiky
100 ml




Postup

  1. 1

    Hriankový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra spolu s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a korením, prilejeme olej a všetko spolu premixujeme. Touto masou obalíme bravčovú pečeň a dáme ju upiecť do predhriatej rúry.

  2. 2

    Pečené zemiaky: Zemiaky nakrojíme do kríža, osolíme a dáme piecť do rúry. Po upečení ich prelejeme kyslou smotanou ochutenou soľou a korením.

  3. 3

    Omáčka z pečených paprík: Papriky pečieme v rúre 5–10 minút. Ošúpeme ich a odstránime semená. Papriky vložíme do mixéra. Na oleji opražíme cibuľu, cesnak. Pridáme k paprikám, osolíme, okoreníme, spolu rozmixujeme, pridáme smotanu a premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia