Zelené rizoto s kuracím mäsom

podravka - fotkapodravka, 7. januára 2017
Zelené rizoto s kuracím mäsom
Foto: podravka

Komerčný recept
Zelené kuracie rizoto dodá nie len krásnu farbu vášmu tanieru, ale poskytne vám aj skvelú vôňu a chuť.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

150 g čerstvý
400 g
1 ks
50 ml
250 g
1 vetvička
2 kocky
100 ml
200 ml
20 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode, potom dáme do studenej vody, scedíme a prepasírujeme.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame na drobno.

  3. 3

    Na oleji dozlatista opečieme cibuľu, potom pridáme nakrájané kuracie prsia.

  4. 4

    Krátko opražíme, pridáme ryžu, tymián, bujón Podravka a podlejeme vínom. Dusíme, dokým sa víno nevyparí.

  5. 5

    Podlievame vodou, dokým nebude ryža mäkká. Potom pridáme smotanu, maslo a prepasírovaný špenát. Chvíľku povaríme, aby ryža ostala krémová. Rizoto posypeme hoblinami syra a podávame.

Diskusia k receptu