Foto: podravka
Komerčný recept<br />Zelené kuracie rizoto dodá nie len krásnu farbu vášmu tanieru, ale poskytne vám aj skvelú vôňu a chuť.
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Špenát krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode, potom dáme do studenej vody, scedíme a prepasírujeme.
- 2
Kuracie prsia nakrájame na kocky a cibuľu nakrájame na drobno.
- 3
Na oleji dozlatista opečieme cibuľu, potom pridáme nakrájané kuracie prsia.
- 4
Krátko opražíme, pridáme ryžu, tymián, bujón a podlejeme vínom. Dusíme, dokým sa víno nevyparí.
- 5
Podlievame vodou, dokým nebude ryža mäkká. Potom pridáme smotanu, maslo a prepasírovaný špenát. Chvíľku povaríme, aby ryža ostala krémová. Rizoto posypeme hoblinami syra a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu