Foto: margotka1
Cvikla je zdravá, cvikla je fajn, dokonca aj v polievke :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji alebo masle opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zemiak a aj cviklu. Všetko zalejeme vodou asi do 3/4 hrnca (robila som v 3 litrovom hrnci a každý kus zeleniny bol z tých väčších).
- 2
Počkáme kým sa zelenina uvarí domäkka, pridáme čierne korenie (pozor, nie veľa!), soľ (ja som použila morskú hrubozrnnú levanduľovú), tymián, trošku provensalského korenia a mletý muškátový oriešok (resp. čerstvo nastrúhaný). S ponorným mixérom polievku vymixujeme na hladký krém, pridala som aj asi lyžicu citrónovej šťavy. Nakoniec pridáme mlieko, prípadne smotanu a opäť privedieme do varu. Ochutnáme, dochutíme a po prvej bublinke odstavíme.
- 3
Ja som polievku podávala s "guličkami do polievky" alebo môžeme pridať krutóny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skvele
Dakujem za recept