Foto: podravka
Komerčný receptNaaranžujte kuracie mäso uvarené v pivom ochutenej omáčke na vrch pečených zemiakov a podávajte spolu s osviežujúcim šalátom z kyslej kapusty a tekvicovým Zobraziť celý popisKomerčný receptNaaranžujte kuracie mäso uvarené v pivom ochutenej omáčke na vrch pečených zemiakov a podávajte spolu s osviežujúcim šalátom z kyslej kapusty a tekvicovým olejom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame. Osolíme a premiešame s olejom (3 lyžice), vložíme do pekáča a pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
- 2
Medzičasom kuracie mäso posypeme štipkou tymianu a vegetou.
- 3
Zvyšný olej rozohrejeme na panvici a na miernom plameni kura opečieme zo všetkých strán. Podlejeme pivom a povaríme ďalších 5 minút.
- 4
Kura naaranžujeme na pečené zemiaky, vrátime naspäť do rúry a pečieme po dobu 20 minút.
- 5
Pečené kura so zemiakmi podávame s kyslou kapustou pokvapkanou tekvicovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu