Recepty, kde je slanina
Bryndzové kolienka
Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo...
Holandské zemiaky
skvelé jedlo, ktoré chutí aj za studena... čo znamená, že máte navarené aj na druhý...
Morčacie prsia s karotkou
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, ...
Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...
Zbojnícke zemiaky
Zbojnícke zemiaky sú obľúbené jedlo celej našej rodiny. Je jednoduché, lacné a na prípravú nenáročné...
Špenátové halušky
Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .....
Plnené kurča s hubami a pečeňou
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme
v...
Kura na troch horčiciach
Tento recept dostal manžel od kolegu a nech nad ním budete akokoľvek neveriacky krútiť hlavou (ako najskôr...
Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....
Pirohy plnené kapustou a slaninou
Droždie, cukor a vodu zmiešame dokopy a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste, aby...
Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke
Nevšedné kombinácie zdanlivo sa nehodiacich surovín urobia na tanieri prekvapujúcu explóziu chutí. Takto poeticky som si...
Tatranské morčacie stehná
Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...
Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...
Pochúťka pre chlapov
Chcem vám poradiť, ako so ženou vybabrať, keď nezaregistruje, že ste už doma a...
Prekladaná kapusta
Bravčové mäso na hrubšie alebo nadrobno posekáme. Pridáme posekanú cibuľu, dáme do kastróla a udusíme....
Kurča na kapuste
Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a...
Bravčové kapsy s kyslou kapustou
Najprv si nakrájame hrubšie rezne a ostrým nožom v nich urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky...
Pizza ako z pizzerie
Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...
Pečený diviak s čerešňovou omáčkou
Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...
Jarabica na červenom víne
Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny...
Zajačie stehno s gaštanmi
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...
Muflonie stehno na staročeský spôsob
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...
Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...
Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...
Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú
vopred obalíme...
Námornícky guláš
Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...
Guláš z diviny
Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...
Zemiakové holúbky
Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso,...
Džatky
Zemiaky obielime, pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Pred dovarením zlejeme tak, ...
Čierna fazuľa s ryžou v kokosovom mlieku
Čiernu fazuľu namočíme s nakrájanou cibuľou na noc do vody a na druhý deň ju uvaríme domäkka....
Plnka do kurčaťa z materinou dúškou
Na kocky nakrájané žemle zalejeme mliekom a rozšľahanými vajcami.
Bryndzové kolienka
Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo...
Holandské zemiaky
skvelé jedlo, ktoré chutí aj za studena... čo znamená, že máte navarené aj na druhý...
Morčacie prsia s karotkou
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, ...
Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...
Zbojnícke zemiaky
Zbojnícke zemiaky sú obľúbené jedlo celej našej rodiny. Je jednoduché, lacné a na prípravú nenáročné...
Špenátové halušky
Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .....
Plnené kurča s hubami a pečeňou
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Podobne nakrájame kuraciu pečeň a oboje osmažíme v...
Kura na troch horčiciach
Tento recept dostal manžel od kolegu a nech nad ním budete akokoľvek neveriacky krútiť hlavou (ako najskôr...
Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....
Pirohy plnené kapustou a slaninou
Droždie, cukor a vodu zmiešame dokopy a necháme 10 minút odpočívať na teplom mieste, aby...
Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke
Nevšedné kombinácie zdanlivo sa nehodiacich surovín urobia na tanieri prekvapujúcu explóziu chutí. Takto poeticky som si...
Tatranské morčacie stehná
Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...
Kysnutá haruľa
Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...
Pochúťka pre chlapov
Chcem vám poradiť, ako so ženou vybabrať, keď nezaregistruje, že ste už doma a...
Prekladaná kapusta
Bravčové mäso na hrubšie alebo nadrobno posekáme. Pridáme posekanú cibuľu, dáme do kastróla a udusíme....
Kurča na kapuste
Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a...
Bravčové kapsy s kyslou kapustou
Najprv si nakrájame hrubšie rezne a ostrým nožom v nich urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky...
Pizza ako z pizzerie
Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...
Pečený diviak s čerešňovou omáčkou
Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...
Jarabica na červenom víne
Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny...
Zajačie stehno s gaštanmi
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...
Muflonie stehno na staročeský spôsob
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...
Dusené jelenie závitky
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...
Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...
Srnčie stehno v mandľovom obale
Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...
Námornícky guláš
Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...
Guláš z diviny
Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...
Zemiakové holúbky
Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso,...
Džatky
Zemiaky obielime, pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Pred dovarením zlejeme tak, ...
Čierna fazuľa s ryžou v kokosovom mlieku
Čiernu fazuľu namočíme s nakrájanou cibuľou na noc do vody a na druhý deň ju uvaríme domäkka....
Plnka do kurčaťa z materinou dúškou
Na kocky nakrájané žemle zalejeme mliekom a rozšľahanými vajcami.