Tento recept som vymyslel náhodou. Mám strašne rád polievky. Jeden večer som dostal chuť na kapustovú polievku, ale nemali sme doma kapustu. Zato sme Zobraziť celý popisTento recept som vymyslel náhodou. Mám strašne rád polievky. Jeden večer som dostal chuť na kapustovú polievku, ale nemali sme doma kapustu. Zato sme mali vodu z kapusty, ktorú si šetrím na hríbovú mačanku. Je to jednoduchý a veľmi dobrý recept.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 litra |
|
4 - 5 ks |
|
1 ks |
|
30 dkg |
|
1 PL |
|
10 dkg |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
4 - 5 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
4 - 5 guličiek |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Slaninku pokrájame na malé kúsky a osmažíme na masti .Prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu, osmažíme, pridáme na kocky pokrájané mäso, čierne korenie, rascu, soľ, nové korenie celé, bobkový list, pokrájanú chilli papričku, vegetu a podusíme pokým mäso nepustí šťavu.
- 2
Pridáme mletú červenú papriku, zamiešame, zalejeme vodou - asi 1 a 1/2 litrom. Pridáme kosti, nakrájanú klobásku a povaríme asi 20 minút.
- 3
Očistíme si zemiaky, nakrájame na kocky a pridáme do polievky. Keď sa mäso od kostí ľahko oddeľuje, kosti vyberieme, oberieme mäso a pridáme ho do polievky. Postrúhame 1 zemiak a zahustíme polievku.
- 4
Skúsime či sú zemiaky uvarené, ak áno, prilejeme vodu z kapusty, necháme zovrieť a dochutíme korením, vegetou a tekutým korením Magi. Posypeme majoránkou, zamiešame a podávame s čerstvým čiernym chlebom alebo celozrným rožkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu