Foto: Matus113
Veľmi chutné letné jedlo, ktoré sa dá robiť aj "outdoorovo" v pahrebe.
5-6
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
60 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Nakrájame si kuracie a bravčové mäso na kocky. Ďalej nakrájame slaninku, klobásku, cibuľku, papriku, rajčiny. Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska. Zemiaky osolíme a pridáme rascu. Nakrájané mäso okoreníme - podľa chuti.
- 2
Nachystáme si dve vrstvy alobalu. Dáme prvú vrstvu zemiakov a pridáme mäso, slaninku, klobásku, cibuľku, papriku a rajčiny. Zabalíme do batôžteku.
- 3
Dáme na pekáč a podlejeme troškou vody. Vložíme do rúry predvyhriatej na 220 stupňov. Pečieme približne 1 hodinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked sa pecie takto na plechu poslednych 10 minut ju zapecieme pod grilom a vsetko dostane fantasticku chut.
Ked sa totiz alobal otvori takto zivanska ked robena iba v rure ma chut akoby sa vseko iba SPARILO.
Chyba totiz priamy uhlik z pahreby, ktory sem tam v prirode takyto alobalovy paklik aj pripecie
ja ju robím už roky ale vždy pred dopečením otvorím alobavové vrecúčka a nechám zapiecť aby neboli ako varené.
no mňam!