Rybie ihly starého námorníka

zemo - fotkazemo, 12. novembra 2009

Druhý z receptov, ktoré sa tešili mimoriadnej obľube medzi moreplavcami. Takto pripravené makrely ako keby zo slovenskieho národnieho hrnca vypadli. Len si to pozrite!

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
100 g
60 g
4 ks
2 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Makrely očistíme, čiastočne vykostíme a nakrájame na 2 cm štvorčeky. Osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom, necháme odležať.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na plátky, na rovnako veľké štvorčeky ako makrely, klobásy nakrájame na kolieska, cibuľu na silné kolieska, kapiu alebo papriky na kúsky a všetko voľne napichujeme na opekacie ihly. Pečieme na grile a priebežne potierame olejom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby morské, Západoeurópska kuchyňa, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha