Druhý z receptov, ktoré sa tešili mimoriadnej obľube medzi moreplavcami. Takto pripravené makrely ako keby zo slovenskieho národnieho hrnca vypadli. Len si to pozrite!
2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Makrely očistíme, čiastočne vykostíme a nakrájame na 2 cm štvorčeky. Osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom, necháme odležať.
- 2
Slaninu nakrájame na plátky, na rovnako veľké štvorčeky ako makrely, klobásy nakrájame na kolieska, cibuľu na silné kolieska, kapiu alebo papriky na kúsky a všetko voľne napichujeme na opekacie ihly. Pečieme na grile a priebežne potierame olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu