Americké rohlíčky

larisamihalik - fotkalarisamihalik, 29. októbra 2009

Recept pochádza z Washingtonu, kde som bola pred 2o-timi rokmi u sestry a tam rohlíčky piekli a podávali skoro na každej ulici, tak ako Zobraziť celý popisRecept pochádza z Washingtonu, kde som bola pred 2o-timi rokmi u sestry a tam rohlíčky piekli a podávali skoro na každej ulici, tak ako u nás kedysi hotdog. Predávali ich aj v OD, alebo v reštauráciách. Odvtedy tieto rohlíčky pečiem svojim deťom.

10
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
20 dkg
20 dkg
20 dkg
20 dkg
1 ks
štipka
2 ks
20 dkg
3 ks




Postup

  1. 1

    Lístkové cesty si rozvaľkáme asi na hrúbku 3milimetrov, rozdelíme na štvorčeky na ktoré ukladáme podľa chuti buď šunku, salámu, oravskú slaninku, alebo prosciutto. Na tieto ingrediencie naukladáme na plátky nakrájaný buď eidam, ementál, alebo nivu.

  2. 2

    Lístkové štvorčeky stočíme do tvaru rohlíčka, potrieme rozšlahaným vajíčkom, osolíme, okoreníme mletou rascou, alebo mletou patrikou, alebo cesnakom. Vegetariáni si môžu dať namiesto mäska najemno pokrájanú jarnú cibuľku.

  3. 3

    Rohlíčky položíme na plech a do rozohriatej rúry na 150 stupňov C dáme piecť asi na 2o minút. Po upečení môžeme ihneď podávať.

Diskusia k receptu

nyja
Ani som nevedela, že robievam americké rohlíčky :-D Prvýkrát som to upiekla ešte ako 15-ročná. Ale boli to také šatôčky, že štvorce som len preložila, potrela vajcom a pritlačila k sebe.
zela
Zela - Lístkové cesto vyvalkám,dám ho na plech,na lístkové cesto poukladám všetko to,čo pisatelka popísala a dám piecť,po upečení pokrájam - robievam to vtedy,ak mi ostane z potravín po troche,takže-raz tam dám párky,rajčiny,salám-jednoducho to,čoho mám nazvyš v ladničke.
forneta
tak pockat! oravska slanina a v USA? bez urazky ale to sa mi nejako nezda odkial mate ten recept?
sandratamer
Fornetka, ale veď ona ten recept prispôsobila na naše pomery, bo americkú slaninu ani syry tu asi nezoženieš :-))))
haston
takéto rožteky možno v podstate naplniť všeličím - dokonca aj nejakou hotovou paštétou a samozrejme cibuľovou zeleninou, vždy budú chutiť už len vďaka lístkovému cestu. budú sa hodiť na silvestra.
makovicka
tiež to robím podobne, ale rozgúľané cesto potriem kremžskou horčicou, pokrájam na štvorce, uložím šunku, syr( plesňový, alebo eidam), prehnem na trojuholník, alebo obdlžnik,potriem vajcom, posypem sézamom, drvenou rascou... upečiem, chutia vždy.
sjuz
ja to tiez robim podobne - no nekrajam stvorce, ale na cele cesto poukladam suroviny, zrolujem, pokrajam na slimacikov a potriem vajcom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia