Foto: Matus113
Klasické slovenské jedlo urobené u Vás doma.
4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postrúhame 3 zemiaky, zmiešame s múkou, pridáme trochu vody a vytvoríme cesto.
- 2
Slaninku nakrájame a osmažíme.
- 3
Necháme zovrieť vodu. Potom ako voda zovrie cez sito na halušky prepasírujeme cesto do vriacej vody. Varíme 3 až 5 min., kým nebudú plávať všetky halušky na hladine. Potom halušky precedíme cez sito.
- 4
Bryndzu zmiešame s mliekom, alebo so smotanou a potom s haluškami. Pridáme slaninku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Halusky maju byt väcsie. Preto treba zrobit hustejsie cesto aby sa dali hadzat z loparika po jednej do vody.
vtedy su akuratne.
V uvedenm variante na videu tam vznika kasa, co je typicke pre vsetky motoresty aale i drahe krcmy so zlymi kucharmi.
bryndzu nerozrabam alebo miesam so smotanou.
Žiaľ, nevieš variť. Takmer každý recept spotvoríš na nechutnú, kalorickú gebuzinu. Tvoje varenie cítiť lacným motorestom a staromládeneckým "kto je hladný, zje čokoľvek!" Ani náznaku po sviežom, modernom a zdravom varení - ale ani osvedčená kvalita dobrej domácej kuchyne.
Prepáč, ak som sa Ťa dotkol.
A ešte niečo, bez ludi,ktori si spravia tu namahu a pridaju svoj recept by stranka neexistovala,tak len ládujte....
Je odporné to, že postrúhať zemiaky surové! a zmiešať s múkou. Na pravé moje zemiakové halušky musia byť varené zemiaky v šupke a tie potom prepasírované a zmiešané s múkou.
Nuž povedzme si tak, že každý má svoj štýl, každému chutí niečo iné, každý varí alebo sa snaží variť tak ako vie. Pozerala som aj ostatné recepty, no môžem povedať, že neviem, či by som to jedla. Nie je to môj štýl, všetko je príliš jednoduché alebo len napodobnené originálu. A neznášam halušky robené cez haluškár, ja sa radšej potrápim a nahádžem ich z lopárika.
Moja starká má 83 rokov a trúfam si povedať, že vie variť a naučila mňa aj moju mamu variť halušky tak, že si postrúhame SUROVÉ zemiaky, zalejeme ich horúcou vodou a zmiešame s múkou a halušky sú fantastické, tak sa kontroluj a nehaň recepty týmto spôsobom, ak chceš kritizovať, dá sa to povedať aj inak.
zemiakov to ja dosť divné.
A ešte k tej slanine,tiež používam na halušky oravskú slaninku,lebo detičky
by mi tu obyčajnú nespapali.Takže nie bléé,ale každy čo má rád...
Kritizovať je to najjednoduchšie.
aj ked do halušiek vodu nedávam ale vajce áno. tiež ich robím cez haluškár, mám 14 mes dcerku a nemám čas sa hrajkať s jedlom ,radšej sa zahrám s nou :-)
minule som sa inšpirovala tvojím receptom ked som robila maso ku kapuste a knedli, bolo perfektné!!!! dala som malej ochutnať ešte pred obedom, potom mi prišla ešte 10x že ešte chce :-DDD
Kazda nieco prinesie svojske
ked v "recepte..." je uz slaninka?
Slanina alebo slaninka!
Preco neskontrolujes recept pred jeho publikovaním?
To sú základy kazdej kultúry!!!
chillipaprika1....
je to iba na smiech, tu sa komentuje už kadečo , akoby niektorí nechápali, o čom recepty sú ! - tie totiž vždy vznikali tým, že niekto niečo navaril, dakto k tomu niečo pridal, ôsmy v poradí z toho niečo vypustil - o tom recepty sú ! takže určite varíš super, nejeden recept som od teba už vyskúšala a nie raz a som spokojná a aj moja náročná rodina a známi:) len tak ďalej a neznalých a premúdrelých si nevšímaj, inak to nejde, každý sme nejaký :) do mňa sa tiež veľakrát navážali premúdrelci, ktorí asi nevedeli čo so sebou :)
k tvojmu receptíku ešte pridám svoj kúsok- a to, že bryndzu zmiešam s pochúťkovou smotanou a tiež sú fantastické ... slovo motorest si ani nevšímaj, pretože práve ten, ktorý do motorestpv chodí a porovnáva podľa toho, práve ten o varení a chuti nemá ani potuchy :)