porcie
príprava
na 60 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, koňak a smotanu. Potom primiešame na kocky nakrájanú šunku, slaninu a pečeň, blanšírované kúsky šampiňónov, nasekanú petržlenovú vňať a zmes dôkladne premiešame.
- 2
Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a rozklepeme ich. Potom z nich na potravinárskej fólii vytvoríme celistvý plát, ktorý cez druhú fóliu sklepeme dokopy a navrstvíme naň fáš. Mäso aj s fóliou zvinieme do úhľadného valčeka, konce zaviažeme povrázkom a dáme do pekáča.
- 3
Podlejeme trochou vody a dusíme v rúre asi hodinu pri teplote 120 stupňov Celzia. Potom necháme galantínu chladnúť asi 2 hodiny, aby stuhla. Až nakoniec z nej odstránime fóliu a nakrájame na asi centimetrové plátky a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu