Kuracia roláda

redakcia - fotkaredakcia, 25. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 60 °C

Suroviny

0,5 kg
Fáš:
250 g
200 g
200 g
50 g
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, koňak a smotanu. Potom primiešame na kocky nakrájanú šunku, slaninu a pečeň, blanšírované kúsky šampiňónov, nasekanú petržlenovú vňať a zmes dôkladne premiešame.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a rozklepeme ich. Potom z nich na potravinárskej fólii vytvoríme celistvý plát, ktorý cez druhú fóliu sklepeme dokopy a navrstvíme naň fáš. Mäso aj s fóliou zvinieme do úhľadného valčeka, konce zaviažeme povrázkom a dáme do pekáča.

  3. 3

    Podlejeme trochou vody a dusíme v rúre asi hodinu pri teplote 120 stupňov Celzia. Potom necháme galantínu chladnúť asi 2 hodiny, aby stuhla. Až nakoniec z nej odstránime fóliu a nakrájame na asi centimetrové plátky a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia