Pagáčiky s údeninou

Dáša Korenková
cukrárka hotela International Veľká Lomnica, 28. októbra 2009
Pagáčiky s údeninou
Foto: Hotel International Veľká Lomnica
6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
200 ml
1/2 kocky
1 ks
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, mlieka, cukru, soli a oleja vypracujeme hladké cesto a necháme ho vykysnúť. Cibuľku, slaninu a klobásu nakrájame na malé kocky a opečieme. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cesto po vykysnutí vypracujeme a prekladáme s údeninou. Formičkou vykrojíme tvary, uložíme na plech, potrieme žĺtkom, posypeme hrubou soľou.

  3. 3

    Pečieme asi 20 min na 180 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu

58vlasta
Mňamky, mňamky. Podobné som robila so šampiňonovosyrovou plnkou a trošku petržlenovej vňate alebo inej burinky.:-)
nielaik
Fajn, aspoň občas sa tu objaví použiteľný recept. Skúsim to v sobotu na obed. Neposypem soľou a navarím fazuľovú polievku.
oskarka8
tak dufam ze budu chutit kazdemu kto si ich pripravi,ale da sa aj improvizovat s tym co chladnicka da...dobru chut
evia
sandramater, nepíšete akú múku treba dať, hladkú alebo polohrubú?
janazjarku
Zaujímavá obmena pagáčikov škvarkových určite vyskúšam, keď prídu deťúche :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia