Diabli na konskom chrbte - Devils on horseback

zemo - fotkazemo, 28. októbra 2009

Dve dámy pri tele. Opäť recept z TV. Neuveriteľné babky. Jedna z nich už varí v nebíčku. Určite navarila Diablov na konskom chrbte. Tam hore podobné jedlá nepapajú. Možno len vtedy, keď sa najvyššie šéfstvo tvári, že nič necíti a nevidí...

45 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Diablici sú obyčajne kuracie pečienky alebo sušené slivky zabalené do slaniny. V tomto recepte však dámy pri tele išli omnoho ďalej. Zabalili pečienky do väčšej slivky a ovocie ešte do slaninky. Ozaj, vraj sa dajú robiť i anjelíci na konskom chrbte. Nielen čertiská. Je to rovnaký postup, ale pečienku nahradia morské ustrice.

  2. 2

    Kuracie pečienky krátko orestujeme na masle. Naozaj len jemne, pretože nesmú byť rozmajgané. Keď ich dusíte dlho, sú zase tvrdé. V našom recepte majú byť vo vnútri ružové, lebo ich budete ďalej tepelne upravovať.

  3. 3

    Potom si vzali dámy pekný prúžok dlhšej slaniny, prešli po nej nožom na plocho, teda uhladili ju do tenšieho plátku. Vzali slivku bez kôstky a vložili do nej kúsok pečienky. Když nezoženiete ovocie bez kôstky, tak si ho urobte sami. Na noc pred varením dajte slivky do čaju, potom sa vám budú lepšie vyberať kôstky. A slivky sú potom podľa dám pri tele ešte lepšie.

  4. 4

    Kúsok pečienky, ktorú sme zasúvali do slivky, môžete poprášiť jemne caneyským korením, len tak pre chuť a pre trochu ekrazitu v papuľke... Slivku takto vypchanú položíme na začiatok plátku slaniny a zrolujeme ju niekoľkokrát. Slanina je bez kože, pozor! Potom zoberieme špáradlo, prepichneme slivku s náplňou zabalenú v slanine tak, aby to držalo popokope. Dáme piecť do trúby na 5 až 7 minút.

  5. 5

    Túto špecialitku podávali dámy ako prílohu k nejakému koktajlu. U nás skôr môžeme zvoliť zaužívanejšiu verziu a to ako predjedlo. Je na vás, ako to budete jesť. Touto baštičkou sa hoci kŕmte namiesto chipsov pri televízore, odkiaľ na vás pozerajú a zabávajú sa na vás dve dámy pri tele.

Diskusia k receptu

zemo
Nie zlato, takto z hlavy, ale zistím ti to a napíšem. Kde máš kapucňu? :o)
forneta
pod wlasmii... xDxDxD ok diky... ste dobrý člowek wieto to?
sracz
No sevas Zemo, stará pažba)! Gratulujem Ti k super nápadu s dvomi starými dámami pri tele. Veľmi rás (a často) si pochutnám na pečeni. Poslednýkrát som robil sobiu, ale musel to byť veru starý kus, lebo napokon skončil v paštéte a tá už bola naozaj uňo_ňuňo! Fornete som odpovedal za Teba. Veľa zdaru a dozdziveňa!