Slanina

Energia 3247 KJ
Kalórie 792,0 kcal39.6%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 85,30 g121.86%
* slanina - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je slanina

prazdny

Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke

Bravčové mäso

Nevšedné kombinácie zdanlivo sa nehodiacich surovín urobia na tanieri prekvapujúcu explóziu chutí. Takto poeticky som si...

prazdny

Tatranské morčacie stehná

Obed

Američania majú svoj Deň vďakyvzdania, ku ktorému si zakusujú pečeného moriaka. U mňa v kuchyni...

prazdny

Kysnutá haruľa

Bravčové mäso

Klasické slovenské jedlo netreba predstavovať. Ponúkam vám recept na inú haruľu, ktorá vám bude zaručene...

prazdny

Pochúťka pre chlapov

Bravčové mäso

Chcem vám poradiť, ako so ženou vybabrať, keď nezaregistruje, že ste už doma a...

prazdny

Prekladaná kapusta

Bravčové mäso

Bravčové mäso na hrubšie alebo nadrobno posekáme. Pridáme posekanú cibuľu, dáme do kastróla a udusíme....

prazdny

Kurča na kapuste

Bravčové mäso

Do misy dáme scedenú kapustu, slaninu pokrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, rascu a...

prazdny

Bravčové kapsy s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Najprv si nakrájame hrubšie rezne a ostrým nožom v nich urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky...

prazdny

Pizza ako z pizzerie

Hlavné jedlá

Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...

prazdny

Pečený diviak s čerešňovou omáčkou

Hlavné jedlá

Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, ...

prazdny

Bažant s mäsovou plnkou

Bravčové mäso

Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...

prazdny

Jarabica na červenom víne

Hlavné jedlá

Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny...

prazdny

Zajačie stehno s gaštanmi

Hlavné jedlá

Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a...

prazdny

Muflonie stehno na staročeský spôsob

Hlavné jedlá

Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...

prazdny

Dusené jelenie závitky

Hlavné jedlá

V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list...

prazdny

Srnčie filé na lesnícky spôsob

Hlavné jedlá

Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

prazdny

Srnčie stehno v mandľovom obale

Hlavné jedlá

Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

prazdny

Námornícky guláš

Hovädzie mäso

Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...

prazdny

Guláš z diviny

Večera

Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...

prazdny

Zemiakové holúbky

Bravčové mäso

Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso,...

prazdny

Džatky

Bravčové mäso

Zemiaky obielime, pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Pred dovarením zlejeme tak, ...

prazdny

Čierna fazuľa s ryžou v kokosovom mlieku

Bezmäsité jedlá

Čiernu fazuľu namočíme s nakrájanou cibuľou na noc do vody a na druhý deň ju uvaríme domäkka....

prazdny

Mexické „francúzske zemiaky“

Bezmäsité jedlá

Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky.

prazdny

Chuleta de cordero

Hlavné jedlá

Jahňacie mäso marinujeme 24 hodín (rozmarín, soľ, čierne korenie).

prazdny

Plnka do kurčaťa z materinou dúškou

Bezmäsité jedlá

Na kocky nakrájané žemle zalejeme mliekom a rozšľahanými vajcami.

prazdny

El Gaucho steak

Hovädzie mäso

Silno korenený steak grilujeme cca 4 minúty z každej strany, nakrájame.

prazdny

Mexický Sirloin steak

Hovädzie mäso

Steak grilujeme asi štyri minúty z každej strany.

prazdny

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou

Kuracie mäso

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...

prazdny

Poľovnícka polievka

Polievky

Prebranú, umytú fazuľu zalejeme studenou vodou a necháme močiť 8 – 12 hodín. Mäso odblaníme,...

prazdny

Jarná reďkovka na slanine

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...

prazdny

Zapečený hlávkový šalát

Hlavné jedlá

Údenú slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme nakrájanú mladú cibuľku aj s vňaťou a podusíme....

prazdny

Kurča s jarnou zeleninou

Kuracie mäso

Slaninu pokrájame a v kastróle ju vyškvaríme. Pridáme maslo, osolené kurča a opečieme na tuku....

prazdny

Kurací špíz s marhuľovou omáčkou

Kuracie mäso

Kúsky kuracích pŕs napicháme na špajľu striedavo s cibuľkou, paprikou, slaninkou, čím vznikne špíz,...

prazdny

Steak s fazuľovým županom a nivou

Hovädzie mäso

Hovädzí steak opečieme na prírodno. Fazuľové struky trochu prevaríme, asi 25 kusov obalíme v oravskej...

prazdny

Farfalle s hríbikmi

Cestoviny

Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...

prazdny

Hubové palacinky

Bezmäsité jedlá

Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...