Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka a dáme piecť pri teplote 160 stupňov Celzia asi 20 minút. Kel očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Takto pripravený kel opečieme na slanine a koreňovej zelenine nakrájanej na malé kocky.
- 2
Nakoniec osolíme, okoreníme, krátko podusíme. Kačacie prsia očistíme, nakrájame kožu a ochutíme soľou a korením. Prsia opečieme sprudka na koži a dopečieme v rúre na 180 stupňov Celzia asi 8 minút. Pečené prsia vyberieme a necháme chvíľku odpočinúť. Nakrájame na plátky a položíme na dusený kel.
- 3
Náš tip: Kačacie mäso nemusí byť úplne prepečené – aby kačica zostala šťavnatá, pripravte si ju medium.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu