Irish steak
Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 28. októbra 2009
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 28. októbra 2009
Foto: Pravda - Sandra Támerová
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si nachystáme všetky suroviny na prípravu receptu.
- 2
Umytú hovädziu sviečkovú opečieme postupne zo všetkých strán. Dĺžka opekania závisí od požadovanej chuti. Spolu so steakom opekáme aj kukuričný klások.
- 3
Fazuľkové lusky si medzitým zarestujeme na pokrájanej slaninke. Keď sú opečené, zastrekneme ich koňakom.
- 4
Chimichurri omáčku k steaku pripravíme nasledovne: Petržlenovú vňať nasekáme a spojíme dokopy s ostatnými surovinami v množstvách podľa vlastnej chuti.
- 5
Steak solíme a koreníme až keď je dopečený a naservírovaný na tanieri. Polejeme omáčkou chimichurri a servírujeme s orestovanými fazuľovými luskami a grilovanou kukuricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takze rada so steakovej restauracie, pred tym ako ho zacnete opekat rozohrejte trubu na 220 C opekajte steak na liatinovej panvici aby dostal farbu a dokoncenie z vonku .Potom ho supnite do rozohriatej rury na 3 minuty priblizne s kazdej strany.Nepodavajte hned ale nehajte ho "odlezat na teplom mieste aspon 5 minut. A budete mat super steak medium tak podavaju v najdrahsich restauraciach.
Toto nemá nič spoločné s Írskom prinajmenšom by ta kravička musela žiť v Írsku . Opekaná kukurica a ako ju vlastne majú ľudia konzumovať snáď nie rukami... ale s príborom to pôjde teda asi ťažko...
Fazuľka a slaninka s whisky ... Dobrá praca
@sensuall : pečená kukurica je zásadne k bravčovým rebierkam! Tiež môžem ;-)) Ak chceš pôsobiť ako inteligent, navyše je to praktické, odfadli obojstranne konce kukurice a zapicni špáradlá! Nezasviníš si ruky a otáčaš si ju, ako chceš.... ;-))
ja na hovädzí steak nedám dopustiť! Opražiť z každej strany a šup do rúry na 3 min. a je akurát. Prílohy podľa priania stolujúcich, u nás obyčajne brusnice s hruškami a opekané zemiaky. Dobrú chuť !
chýba mi len jedna vec:
taká správna pec !