Recepty, kde je slanina údená (šunka)
Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.
Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...
Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou
Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju
vtedy zamrazím....
Jelenie karé na červenom víne a zelenine
Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.
Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou
Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....
Výborná koložvárska kapusta s kyslou smotanou
Medzi poklady domácej kuchyne jednoznačne patrí aj skvelá koložvárska kapusta. My sme ju zapiekli s kyslou...
Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.
Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou
Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.
Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému
menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes
som ho pripravila...
Držková polievka so zemiakmi
S držkovou je to podobné ako s gulášom alebo kapustnicou, každý má svoj obľúbený a ten najlepší recept, či už pomerom
surovín alebo pestrosťou prísad....
Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa
veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...
Kapustové zemiaky na budúci rok
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.
Bryndzová polievka - rýdzo slovenská
Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.
Hubový paprikáš
Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.
Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi
vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....
Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou
Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....
Jednoduché bryndzové pirohy
Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...
Kuracia pečeň na paprikách
Veľmi chutný recept na prípravu kuracej pečene. Výhodou je, že sa k tomuto jedlu hodí...
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...
Králičí tokáň
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý...
Kapustové kura podľa Aleny Heribanovej
Obľúbená moderátorka a hlásateľka Alena Heribanová nám pripravila pečené kura plnené kyslou kapustou. Ak hľadáte inšpiráciu...
Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....
Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....
Zapečené gazdovské karé
Keď už človek fakt nevie čo variť, tak príde znova čas na improvizáciu a
výsledok už...
Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi
Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.
Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.
Králík na smetaně
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který si uvaříme předem. (Z předku dělám polévku...
Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...
Teľacie soté na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom
Nedeľný obed teraz z teľacieho mäsa na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom.

Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.

Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...

Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou
Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju vtedy zamrazím....

Jelenie karé na červenom víne a zelenine
Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.

Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou
Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....

Výborná koložvárska kapusta s kyslou smotanou
Medzi poklady domácej kuchyne jednoznačne patrí aj skvelá koložvárska kapusta. My sme ju zapiekli s kyslou...

Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.

Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou
Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.

Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...

Držková polievka so zemiakmi
S držkovou je to podobné ako s gulášom alebo kapustnicou, každý má svoj obľúbený a ten najlepší recept, či už pomerom surovín alebo pestrosťou prísad....

Lahodne mäkké hovädzie predné
Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...

Kapustové zemiaky na budúci rok
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.

Bryndzová polievka - rýdzo slovenská
Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.

Hubový paprikáš
Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.

Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....

Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou
Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....

Jednoduché bryndzové pirohy
Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

Kuracia pečeň na paprikách
Veľmi chutný recept na prípravu kuracej pečene. Výhodou je, že sa k tomuto jedlu hodí...

Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...

Králičí tokáň
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý...

Kapustové kura podľa Aleny Heribanovej
Obľúbená moderátorka a hlásateľka Alena Heribanová nám pripravila pečené kura plnené kyslou kapustou. Ak hľadáte inšpiráciu...

Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....

Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....

Zapečené gazdovské karé
Keď už človek fakt nevie čo variť, tak príde znova čas na improvizáciu a výsledok už...

Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi
Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

Králík na smetaně
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který si uvaříme předem. (Z předku dělám polévku...

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

Teľacie soté na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom
Nedeľný obed teraz z teľacieho mäsa na bielom víne so šalviou a s bielym hroznom.