Recepty, kde je šalotka
Slnečnicová nátierka a náhrada syra z kešu orieškov
Slnečnicové semienka zalejeme vodou a necháme namočené cca 5 hodín.
Mrkvovo - cuketové koláčiky
Pripravíme si suroviny na prípravu cesta. Odmerkou v tomto recepte je 250 ml hrnček. Pri...
Zajac na červenom víne
Recept je od Jarmily Hargašovej. Zajac je šťavnatý a chutný, v našej rodine má zaručený...
Grilovaný zubáč s paprikovou omáčkou
Zemiaky nakrájame na tenké plátky, vložíme do zapekacej misky. Do 0, 4 l smotany pridáme...
Slivkové soté s karí ryžou
V nedeľu sme mali doma "tichú domácnosť". Manžel sa asi bál, že zostane hladný, ...
Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom
Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku...
Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami
Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po...
Zubáč na tagliatellách
Filety umyjeme, osušíme, potrieme olejom, osolíme. Rybu opečieme na panvici dolu kožou približne...
Košíčky zo štrúdľového cesta s kuracím mäsom a kozím syrom
K fašiangovým chuťovkám patria hlavne sladké šišky a fánky. Ale pri posedení s priateľmi dobre padne aj...
Tortička zo stejku, zemiakov a panchetty
Mäso umyjeme, očistíme od mastných blán. Nakrájame 4 stejky, ktoré obalíme v rozdrvenom korení...
Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením...
Paradajky a cesto
Tak ma napadlo dat omacku pomodoro do listkoveho cesta a k tomu paradajkovo parmazanovy balzam na lyzicku....
Kačacie prsia s hríbikmi
Hľadala som pekný recept na prípravu kačacích pŕs a našla som ho tu , na Vareche...
Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom
Pripravíme si suroviny, nakrájame čo treba, aby nám to išlo od ruky.
Rybka s hráškovým pyré
Na panvici rozpustíme maslo a rybie plátky na ňom opečieme, osolíme a okoreníme.
Krémové rizoto s cuketou a hráškom
Krémové rizotá máme s dcérou veľmi rady. Všetky, ktoré sme skúsili, nám chutia a...
Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...
Kačacie prsia v medovej marináde
Všetky ingrediencie vložíme do väčšej misky a dobre premiešame. Kačacie prsia vložíme do marinády a marinujeme...
Konfitované kačacie stehno so staročeským cibuľovým prívarkom.doc
Kačacie stehná: Hrubozrnnú soľ zmiešame s korením a vtrieme do kože kačacích stehien deň vopred. Druhý...
Tekvicovo - sójová krémová polievka
Suroviny, ktoré som použila na prípravu sójovej tekvicovej krémovej polievky.
Slivkové čatní a vysmážaný hermelín
Slivkové čatní je skvelé ku grilovaným alebo pečeným mäsám ale hodí sa aj k syrom. Jeho...
Špikové kosti s chrenom a šalotkou
Špikové kosti okoreníme a osolíme. Polejeme olejom a na plechu ich dáme piecť asi 10–15 minút....
Slaninovo - šunkové fašírky
no trebalo niečo vydumať do prívarku :) :) :) tak tu je môj nápad .....
Zajačie stehno v balzamikovej omáčke
Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ,...
Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil
skvelo...
Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Medvedie kurča
... alebo domáce kurča s medvedím cesnakom, baklažánovým hummusom a pečeným ružičkovým kelom...
Pečená prepelica na škoricových hruškách
Prepeličky opláchneme, nasolíme a pečieme v rúre na 160 0C asi 60 minút.
Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...
Gnocchi s bažantím ragú
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta,...
Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...
Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...

Slnečnicová nátierka a náhrada syra z kešu orieškov
Slnečnicové semienka zalejeme vodou a necháme namočené cca 5 hodín.

Mrkvovo - cuketové koláčiky
Pripravíme si suroviny na prípravu cesta. Odmerkou v tomto recepte je 250 ml hrnček. Pri...

Zajac na červenom víne
Recept je od Jarmily Hargašovej. Zajac je šťavnatý a chutný, v našej rodine má zaručený...

Grilovaný zubáč s paprikovou omáčkou
Zemiaky nakrájame na tenké plátky, vložíme do zapekacej misky. Do 0, 4 l smotany pridáme...

Slivkové soté s karí ryžou
V nedeľu sme mali doma "tichú domácnosť". Manžel sa asi bál, že zostane hladný, ...

Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom
Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku...

Jelení chrbát s dubákovo– divinovými guľôčkami
Mäso umyjeme, očistíme a namarinujeme soľou, korením, borievkou, tymianom a olejom. Po...

Zubáč na tagliatellách
Filety umyjeme, osušíme, potrieme olejom, osolíme. Rybu opečieme na panvici dolu kožou približne...

Košíčky zo štrúdľového cesta s kuracím mäsom a kozím syrom
K fašiangovým chuťovkám patria hlavne sladké šišky a fánky. Ale pri posedení s priateľmi dobre padne aj...

Tortička zo stejku, zemiakov a panchetty
Mäso umyjeme, očistíme od mastných blán. Nakrájame 4 stejky, ktoré obalíme v rozdrvenom korení...

Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením...

Paradajky a cesto
Tak ma napadlo dat omacku pomodoro do listkoveho cesta a k tomu paradajkovo parmazanovy balzam na lyzicku....

Kačacie prsia s hríbikmi
Hľadala som pekný recept na prípravu kačacích pŕs a našla som ho tu , na Vareche...

Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom
Pripravíme si suroviny, nakrájame čo treba, aby nám to išlo od ruky.

Rybka s hráškovým pyré
Na panvici rozpustíme maslo a rybie plátky na ňom opečieme, osolíme a okoreníme.

Krémové rizoto s cuketou a hráškom
Krémové rizotá máme s dcérou veľmi rady. Všetky, ktoré sme skúsili, nám chutia a...

Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...

Kačacie prsia v medovej marináde
Všetky ingrediencie vložíme do väčšej misky a dobre premiešame. Kačacie prsia vložíme do marinády a marinujeme...

Konfitované kačacie stehno so staročeským cibuľovým prívarkom.doc
Kačacie stehná: Hrubozrnnú soľ zmiešame s korením a vtrieme do kože kačacích stehien deň vopred. Druhý...

Tekvicovo - sójová krémová polievka
Suroviny, ktoré som použila na prípravu sójovej tekvicovej krémovej polievky.

Slivkové čatní a vysmážaný hermelín
Slivkové čatní je skvelé ku grilovaným alebo pečeným mäsám ale hodí sa aj k syrom. Jeho...

Špikové kosti s chrenom a šalotkou
Špikové kosti okoreníme a osolíme. Polejeme olejom a na plechu ich dáme piecť asi 10–15 minút....

Slaninovo - šunkové fašírky
no trebalo niečo vydumať do prívarku :) :) :) tak tu je môj nápad .....

Zajačie stehno v balzamikovej omáčke
Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ,...

Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil skvelo...

Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.

Medvedie kurča
... alebo domáce kurča s medvedím cesnakom, baklažánovým hummusom a pečeným ružičkovým kelom...

Pečená prepelica na škoricových hruškách
Prepeličky opláchneme, nasolíme a pečieme v rúre na 160 0C asi 60 minút.

Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...

Gnocchi s bažantím ragú
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta,...

Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...

Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...