Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou
Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
1Na malom množstve oleja restujeme šalotku do sklovita, podlejeme bielym vínom, privedieme do varu, pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a necháme variť do mäkka. 2Pridáme vanilkový cukor a sladkú smotanu, ponorným mixérom mixujeme do krémovej konzistencie, necháme opäť zovrieť a ochutíme soľou a korením. Na panvici zohrejeme malé množstvo oleja a sprudka opečieme husaciu pečeň. 3Husaciu pečeň vložíme do taniera s polievkou a pokvapkáme výpekom.
Diskusia k receptu