Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou

Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 15. apríla 2012
Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

100 g
2 ks alebo 1 cibuľa
100 ml
1 l
1 PL
100 ml
200 g (vykŕmená)
 na opekanie




Postup

  1. 1

    1Na malom množstve oleja restujeme šalotku do sklovita, podlejeme bielym vínom, privedieme do varu, pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a necháme variť do mäkka. 2Pridáme vanilkový cukor a sladkú smotanu, ponorným mixérom mixujeme do krémovej konzistencie, necháme opäť zovrieť a ochutíme soľou a korením. Na panvici zohrejeme malé množstvo oleja a sprudka opečieme husaciu pečeň. 3Husaciu pečeň vložíme do taniera s polievkou a pokvapkáme výpekom.

Diskusia k receptu

alexdidi
Zaujímavé a zvláštne kombinácie...vanilka,cukor,pečeň.....určite stojí zato vyskúšať.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia