Srnčí tataráčik s prepeličím okom

Mikuláš Marcinka
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 28. mája 2012
Srnčí tataráčik s prepeličím okom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g, z chrbta
5 g
8 ks
30 g
100 ml
1 ks
50 ml
20 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, 50 ml olivového oleja, červené víno, brusnice, žĺtok a koreniny a všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Zo zmesi vytvarujeme gule. Na panvičke opečieme prepeličie vajíčka a pridáme k hotovému tataráčiku.

  3. 3

    Náš tip: Srnčie mäso z prírody je také zdravé, že nemôže ublížiť ani v surovom stave – aj vďaka tomu, že srnec je bylinožravec. Kto má však obavu z nákazy, môže si mäso aspoň krátko podusiť.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha