Indonézska marináda

jarbra - bez fotkyjarbra, 14. júla 2012

....tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie ,u nás sa často marináduje, griluje....milujeme jedla v marináde skoro všetko, ako mäso,hydina,ryby,zelenina.Majú jedinečnú prichuť!! Zobraziť celý popis....tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie ,u nás sa často marináduje, griluje....milujeme jedla v marináde skoro všetko, ako mäso,hydina,ryby,zelenina.Majú jedinečnú prichuť!! Marinády kyslé,ktoré obsahujú ocot,vino,horčicu,citrónovú šťavu ,jedla zjemňujú. Olej a marinády pastovité sa rozotierajú po povrchu mäsa, ryb,aby sa vytvorila ochranna ,chutná kôrka,ktorá zadrží šťavu. Ja robím na 1 kg mäsa .

Suroviny

7 -9 ks strúčikov
5 - 6 ks
3 lyžice
2 ks
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička nasekané
4 lyžičky najemno pokrajaného čerstvého
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Śalotku a cesnak posekám najemno a pridám všetky ostatné suroviny.Marináda bude velmi chutná,ak ju odložime v chlade aspoň 2 dni pred grilovaním. Mäso dávam deň dopredu do marinády,ale kto nemá rád aromatické jedlo stači 4 hodiny pred grilovaním,aby malo správnu chuť.!!!

Diskusia k receptu

helca103
zaujímavá marináda, bohužiaľ nemám kde grilovať ale marinádu vyskúšam aj doma v rúre.....páčia sa mi tie použité suroviny




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia