Gratinovaná sezónna zelenina
šéfkuchár spoločnosti Metro, 13. augusta 2012
Foto: Luca Bisconti z knihy Vojto Artz U vás doma
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
400 g |
|
200 g |
|
50 g, bez kôstok |
|
150 g |
|
2 strúčiky |
|
|
|
200 g (z konzervy) |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
250 ml |
|
30 g |
|
čersvtý |
|
150 g, nalámaný na zapečenie |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto aj čierne olivy. Papriky a cuketu umyjeme, očistíme, z paprík vyrežeme semená a všetko nakrájame na kúsky alebo plátky. Cesnak a šalotku očistíme a nasekáme najemno. Na olivovom oleji orestujeme cesnak a pridáme drvené paradajky a ochutíme soľou, korením a pamajoránom.
- 2
Zmes vylejeme a rozprestrieme lyžicou na dno zapekacej misy. Vyplníme misu nakrájanou zeleninou, zemiakmi, olivami, osolíme, okoreníme.
- 3
Šalotku orestujeme na masle s troškou olivového oleja, prilejeme smotanu, pridáme lístky čerstvého tymianu a krátko povaríme a zredukujeme.
- 4
Rúru predhrejeme na 180– –200 °C. Zeleninu zalejeme omáčkou a posypeme kúskami syra a zapekáme asi 35 minút. Upečenú zmes ešte zahorúca pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu