Karbonátky na grilovaných cibuľkách

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 22. júla 2012
Karbonátky na grilovaných cibuľkách
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

300 g
300 g
200 g
50 g
100 g
30 g
 (tymian, rozmarín)
2 ks
2 ks
1 viazanička
4 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme, ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Pridáme na kocky nakrájanú pancettu a premiešame. Navlhčenými rukami rozdelíme zmes na štyri časti. Do stredu každej vložíme syr feta a vytvarujeme karbonátky tak, aby syr zostal v strede.

  2. 2

    Väčšie cibule očistíme a nakrájame na štvrtky. Zmes cibuliek s cesnakom opečieme na plnej platni do zlata. Opečené vložíme do misy a ochutíme soľou, korením a octom, sójovou omáčkou a medom.

  3. 3

    Karbonátky opečieme na rozpálenom grile z každej strany asi sedem minút.

Diskusia k receptu