Plnené teľacie stehno s hrnčekovou knedľou
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave a člen Gourmet klubu, 17. júna 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600 g |
|
4 ks, veľké |
|
150 g, vcelku |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ks, stredne veĺký |
|
150 ml alebo vývar |
|
300 ml |
|
150 ml |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Hrnčeková knedľa: | |
12 ks, staré |
|
3 ks |
|
štipka |
|
1 balíček |
|
200 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, naukladáme naň mesiačiky z dvoch paradajok a kúsky nakrájanej šunky. Zabalíme do roliek a dáme dusiť so zvyškom paradajok, troškou cibule a troškou vývaru asi hodinu.
- 2
Na masle speníme nadrobno nakrájanú šalotku, zaprášime ju múkou, krátko opražíme, zalejeme studeným vývarom, mliekom, dobre rozšľaháme a necháme zovrieť. Po zovretí pridáme nastrúhaný chren a mierne varíme asi 30 minút. Počas varenia občas zamiešame, aby sa omáčka nepripálila. Do uvarenej omáčky pridáme smotanu, víno a ešte krátko povaríme. Nakoniec omáčku precedíme cez husté cedidlo, dochutíme mletým bielym korením, muškátovým orieškom a soľou.
- 3
Hrnčeková knedľa: Rožky nakrájame na malé kocky a zalejeme mliekom. Bielky a žĺtky osobitne vyšľaháme a jemne vmiešame do rožkov spoločne s práškom do pečiva, soľou a korením. Cesto dáme do vymastených a vysypaných formičiek alebo hrnčekov a pečieme vo vodnom kúpeli 25 minút na 160 0C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-)