Kukuričné placky s ratatouille a marinovaným kozím syrom

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 13. augusta 2012
Kukuričné placky s ratatouille a marinovaným kozím syrom
Foto: Luca Bisconti z knihy Vojto Artz U vás doma
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g (zrno)
400 g (celých, neošúpaných)
2-3 ks
4 ks
  (na konfit)
1 ks, malá
1 ks
1 ks
4 ks
 (tymian, rozmarín...)
120 g
250 ml
3 ks, malé
2-3 ks
4 strúčiky
5 guľôčok
10 guľôčok




Postup

  1. 1

    Kukuričné placky: Šalotku očistíme, nakrájame na drobné kocky, zalejeme olejom, necháme v kastróliku zovrieť a odstavíme. Necháme vychladnúť. Zemiaky v šupe dôkladne umyjeme, pozdĺžne do 1/3 nakrojíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 210 °C na hodinu. Dužinu z upečených zemiakov ešte za tepla vydlabeme a zmiešame so žĺtkami a kukuricou. Osolíme, okoreníme a primiešame šalotkový konfit. Cesto necháme krátko stuhnúť v chlade. Na panvicu položíme papier na pečenie (alebo pečieme na nelepivej panvici potretej olejom) a pomocou formičky (krúžku) navrstvíme cesto a vytvarujeme placky. Pečieme z oboch strán.

  2. 2

    Ratatouille: Cuketu umyjeme a nakrájame na drobné kocky, rovnako umyjeme, očistíme a nakrájame aj farebné papriky. Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode, ošúpeme, zbavíme jadierok a dužinu nakrájame na drobné kocky. Zeleninu krátko prehrejeme na šalotkovom konfite (najemno nasekaná šalotka pomaly pripravená v horúcom oleji). Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Marinovaný kozí syr: Kozí syr nakrájame na hrubšie kolieska a marinujeme v náleve z olivového oleja, čili, cesnaku, byliniek a korenín.

Diskusia k receptu

valeri
Nič mi zo surovín k tomute receptu nechýba len ten pravý kozí syr :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia