Kukuričné placky s ratatouille a marinovaným kozím syrom
šéfkuchár spoločnosti Metro, 13. augusta 2012
Foto: Luca Bisconti z knihy Vojto Artz U vás doma
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g (zrno) |
|
400 g (celých, neošúpaných) |
|
2-3 ks |
|
4 ks |
|
(na konfit) |
|
|
|
|
|
1 ks, malá |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
(tymian, rozmarín...) |
|
120 g |
|
250 ml |
|
3 ks, malé |
|
2-3 ks |
|
4 strúčiky |
|
5 guľôčok |
|
10 guľôčok |
|
Postup
-
1
Kukuričné placky: Šalotku očistíme, nakrájame na drobné kocky, zalejeme olejom, necháme v kastróliku zovrieť a odstavíme. Necháme vychladnúť. Zemiaky v šupe dôkladne umyjeme, pozdĺžne do 1/3 nakrojíme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 210 °C na hodinu. Dužinu z upečených zemiakov ešte za tepla vydlabeme a zmiešame so žĺtkami a kukuricou. Osolíme, okoreníme a primiešame šalotkový konfit. Cesto necháme krátko stuhnúť v chlade. Na panvicu položíme papier na pečenie (alebo pečieme na nelepivej panvici potretej olejom) a pomocou formičky (krúžku) navrstvíme cesto a vytvarujeme placky. Pečieme z oboch strán.
- 2
Ratatouille: Cuketu umyjeme a nakrájame na drobné kocky, rovnako umyjeme, očistíme a nakrájame aj farebné papriky. Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode, schladíme v ľadovej vode, ošúpeme, zbavíme jadierok a dužinu nakrájame na drobné kocky. Zeleninu krátko prehrejeme na šalotkovom konfite (najemno nasekaná šalotka pomaly pripravená v horúcom oleji). Osolíme a okoreníme.
- 3
Marinovaný kozí syr: Kozí syr nakrájame na hrubšie kolieska a marinujeme v náleve z olivového oleja, čili, cesnaku, byliniek a korenín.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu