Zemiakovo–rybací nákyp
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 16. mája 2012
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 16. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
65 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (pstruh, zubáč, šťuka, pangasius) |
|
400 g |
|
200 g, čerstvé |
|
100 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
|
|
250 ml |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny, kúsky rybacej fi lety a nakoniec zakryjeme vrstvou zemiakov.
- 2
Zemiaky zalejeme bešamelom, ktorý ochutíme soľou, korením a postrúhaným muškátovým orieškom. Omáčku necháme vychladnúť a vmiešame do nej vajce.
- 3
Omáčkou zalejeme zemiaky a vrch nákypu posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlata asi 20 – 25 minút pri teplote 185 oC.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu