Zemiakovo–rybací nákyp

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 16. mája 2012
Zemiakovo–rybací nákyp
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
65 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (pstruh, zubáč, šťuka, pangasius)
400 g
200 g, čerstvé
100 g
150 g
50 g
250 ml
2 ks
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Uvarené ošúpané zemiaky nakrájame na plátky a vložíme do vymastenej nádoby. Na ne položíme restované šampiňóny, kúsky rybacej fi lety a nakoniec zakryjeme vrstvou zemiakov.

  2. 2

    Zemiaky zalejeme bešamelom, ktorý ochutíme soľou, korením a postrúhaným muškátovým orieškom. Omáčku necháme vychladnúť a vmiešame do nej vajce.

  3. 3

    Omáčkou zalejeme zemiaky a vrch nákypu posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlata asi 20 – 25 minút pri teplote 185 oC.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia