Slnečnicová nátierka a náhrada syra z kešu orieškov fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Slnečnicová nátierka: | |
400 g lúpané |
|
1 ks |
|
|
|
2 strúčiky |
|
Kešu : | |
1 hrnček |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
2 PL |
|
1/4 hrnčeka (nutrične, Tebi) |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Slnečnicové semienka zalejeme vodou a necháme namočené cca 5 hodín.
-
2
Potom ich prepláchneme a spolu s citrónovou dužinou, cesnakom a soľou rozmixujeme dohladka. Kvôli mixovaniu môžeme pridať malé množstvo vody. Hmotu nalejeme do sita vystlaného plátnom a necháme v chladničke odkvapkávať aspoň 8 hodín.
-
3
Tentokrát som spravila nátierku s údenou soľou. Chuť je jemná, používam ju ako náhradu masla na chlebíku. Výborne chutí táto nátierka premiešaná s nadrobno nasekanými sušenými paradajkami, cibuľkou či bylinkami. Nátierky bolo z tohto množstva surovín naozaj veľa.Ja zvolím nabudúce polovičné množstvá. Recept som našla tu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=125965344089520&set=a.115157565170298.14315.100000281646106&type=3&theater
-
4
Kešu "syr": Kešu oriešky (v pôvodnom recepte je uvedené množstvo - 112g, ja som použila 150g) namočíme minimálne na 4 hodiny.
-
5
Opláchneme ich a preložíme do mixéra. Pridáme cesnak, šalotku, lahôdkové droždie a citrónovú šťavu. Rozmixujeme.
-
6
V menšom hrnci privedieme do varu vodu, pridáme agarové vločky. Povaríme cca 5 minút, kým sa vločky celkom nerozpustia.
-
7
Vodu s agarom prilievame do mixéra k orieškovej hmote a mixujeme, kým sa všetky suroviny nespoja. Dochutíme soľou, prípadne pridáme bylinky a korenie.
-
8
Rozmixovaný krém nalejeme do olejom vymastenej formy. V chladničke necháme stuhnúť. Recept na túto pochúťku som našla tu: http://reciperenovator.com/special-diets/vegan/how-to-make-shredded-vegan-cheese/
-
9
Kešu "syr" chutí len tak k zelenine, ale používam ho aj na zapekanie (trochu zmäkne, ale nerozteká sa úplne), alebo napr. do takýchto hlivových zapekaných chlebíkov.
@tornadolue vobec to nebude vadit. Ja som dala malinko malinko soli. Chcela som skor neutralnu chut. Ak chcem inu, tak odoberiem a premiesam. Z tych 400g je jej pre mna az az vela. Tak mi vyhovuje spravit taku bez prichuti a potom ju rozdelit a dochutit rozne. A vidis, zajtra trochu odoberiem a pridam lahodkove drozdie. S tym som este nemiesala. Skusim.
Chystam sa ich postupne vyskusat :-)