Grilovaný zubáč s paprikovou omáčkou
Marek Petrán
šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre, 19. februára 2012
šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre, 19. februára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Zemiaky nakrájame na tenké plátky, vložíme do zapekacej misky. Do 0,4 l smotany pridáme roztlačený cesnak, nasekaný rozmarín, poriadne osolíme a okoreníme. Takto ochutenú smotanu vylejeme na zemiaky, premiešame, zakryjeme alobalom a upečieme v rúre na 180 °C asi 30 – 40 minút do mäkka.
- 2
Omáčka: Na masle orestujeme nakrájanú šalotku a nakrájanú papriku bez jadierok asi 3 minúty. Osolíme a okoreníme, zalejeme smotanou, povaríme a rozmixujeme do hladka.
- 3
Zubáča nakrájame na porcie, kožu narežeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Opečieme na masle kožou dole, otočíme, stiahneme z ohňa a vložíme do rúry na 140 °C asi 5 minút.
- 4
Podávame s čerstvým špenátom orestovaným na masle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu