Diviačí chrbát na kuriatkovom ragú

Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 8. februára 2012
Diviačí chrbát na kuriatkovom ragú
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800 g
100 g
100 ml
250 ml
10 g
20 g
200 ml
400 g
10 g
400 g
3 ks
1 ks
6 vetvičiek, čerstvý
30 g
100 g
20 g
30 g
30 g
200 g




Postup

  1. 1

    Mäso: Mäso umyjeme, odblaníme, v kuse marinujeme v oleji, soli, divom korení, bobkovom liste, tymiane, cibuľke, cesnaku, víne a necháme ho naložené do druhého dňa. Potom ho prudko opečieme na oleji z každej strany a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 oC na 10–15 minút. Potom mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočívať.

  2. 2

    Omáčka: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, pridáme kuriatka, soľ, korenie, podlejeme trochou zeleninového vývaru a chvíľu podusíme. Pridáme smotanu, petržlenovú vňať a vyredukujeme na krémovú hustotu.

  3. 3

    Halušky: Zo zemiakov, múky, vajca, soli a korenia vypracujeme haluškové cesto, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení halušky scedíme, prepláchneme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Do rozpálenej panvice vložíme maslo, orechy a krátko orestujeme, pridáme halušky a dochutíme soľou a korením. Na tanier uložíme halušky, pridáme kuriatkové ragú, na ktoré položíme na hrubé kúsky nakrájaný diviačí chrbát a ozdobíme byľkou tymianu.

Diskusia k receptu

babidka
Co je myslene pod nazvom diviaci chrbat ? Je to kare s kostou ? Pytala som sa kamaratov - polovnikov /od nich mavam divinu/ ale nikto tonevedel :-)Vraj "asi" kare...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia