Diviačí chrbát na kuriatkovom ragú
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 8. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
800 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
250 ml |
|
10 g |
|
20 g |
|
200 ml |
|
400 g |
|
10 g |
|
400 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
6 vetvičiek, čerstvý |
|
30 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
30 g |
|
30 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Mäso: Mäso umyjeme, odblaníme, v kuse marinujeme v oleji, soli, divom korení, bobkovom liste, tymiane, cibuľke, cesnaku, víne a necháme ho naložené do druhého dňa. Potom ho prudko opečieme na oleji z každej strany a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 oC na 10–15 minút. Potom mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočívať.
- 2
Omáčka: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, pridáme kuriatka, soľ, korenie, podlejeme trochou zeleninového vývaru a chvíľu podusíme. Pridáme smotanu, petržlenovú vňať a vyredukujeme na krémovú hustotu.
- 3
Halušky: Zo zemiakov, múky, vajca, soli a korenia vypracujeme haluškové cesto, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení halušky scedíme, prepláchneme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Do rozpálenej panvice vložíme maslo, orechy a krátko orestujeme, pridáme halušky a dochutíme soľou a korením. Na tanier uložíme halušky, pridáme kuriatkové ragú, na ktoré položíme na hrubé kúsky nakrájaný diviačí chrbát a ozdobíme byľkou tymianu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu