Recepty, kde je šalotka
Zubáč na tagliatellách
Filety umyjeme, osušíme, potrieme olejom, osolíme. Rybu opečieme na panvici dolu kožou približne...
Košíčky zo štrúdľového cesta s kuracím mäsom a kozím syrom
K fašiangovým chuťovkám patria hlavne sladké šišky a fánky. Ale pri posedení s priateľmi dobre padne aj...
Tortička zo stejku, zemiakov a panchetty
Mäso umyjeme, očistíme od mastných blán. Nakrájame 4 stejky, ktoré obalíme v rozdrvenom korení...
Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením...
Paradajky a cesto
Tak ma napadlo dat omacku pomodoro do listkoveho cesta a k tomu paradajkovo parmazanovy balzam na lyzicku....
Kačacie prsia s hríbikmi
Hľadala som pekný recept na prípravu kačacích pŕs a našla som ho tu , na Vareche...
Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom
Pripravíme si suroviny, nakrájame čo treba, aby nám to išlo od ruky.
Rybka s hráškovým pyré
Na panvici rozpustíme maslo a rybie plátky na ňom opečieme, osolíme a okoreníme.
Krémové rizoto s cuketou a hráškom
Krémové rizotá máme s dcérou veľmi rady. Všetky, ktoré sme skúsili, nám chutia a...
Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...
Kačacie prsia v medovej marináde
Všetky ingrediencie vložíme do väčšej misky a dobre premiešame. Kačacie prsia vložíme do marinády a marinujeme...
Konfitované kačacie stehno so staročeským cibuľovým prívarkom.doc
Kačacie stehná: Hrubozrnnú soľ zmiešame s korením a vtrieme do kože kačacích stehien deň vopred. Druhý...
Tekvicovo - sójová krémová polievka
Suroviny, ktoré som použila na prípravu sójovej tekvicovej krémovej polievky.
Slivkové čatní a vysmážaný hermelín
Slivkové čatní je skvelé ku grilovaným alebo pečeným mäsám ale hodí sa aj k syrom. Jeho...
Špikové kosti s chrenom a šalotkou
Špikové kosti okoreníme a osolíme. Polejeme olejom a na plechu ich dáme piecť asi 10–15 minút....
Slaninovo - šunkové fašírky
no trebalo niečo vydumať do prívarku :) :) :) tak tu je môj nápad .....
Zajačie stehno v balzamikovej omáčke
Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ,...
Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil
skvelo...
Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.
Medvedie kurča
... alebo domáce kurča s medvedím cesnakom, baklažánovým hummusom a pečeným ružičkovým kelom...
Pečená prepelica na škoricových hruškách
Prepeličky opláchneme, nasolíme a pečieme v rúre na 160 0C asi 60 minút.
Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...
Gnocchi s bažantím ragú
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta,...
Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...
Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...
Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...
Goody - foody rezance s pivom a zeleným korením
Šalotku očistíme a na troche oleja vo väčšej panvici opečieme.
Jelenie stehno so zelerovým pyré
Mäso nakrájame na valčeky po vláknach a našpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme do zlatista
zo...
Zemiakový šalát
moja dobrá kamarátka mi narobila chute tak som ho musela spraviť ... za hlavnú foto sa...
Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto
Túro úpravu bravčovej panenky som sa naučila na jednom príjemnom kuchárskom kurze od šéfkuchára Branislava Križana...

Zubáč na tagliatellách
Filety umyjeme, osušíme, potrieme olejom, osolíme. Rybu opečieme na panvici dolu kožou približne...

Košíčky zo štrúdľového cesta s kuracím mäsom a kozím syrom
K fašiangovým chuťovkám patria hlavne sladké šišky a fánky. Ale pri posedení s priateľmi dobre padne aj...

Tortička zo stejku, zemiakov a panchetty
Mäso umyjeme, očistíme od mastných blán. Nakrájame 4 stejky, ktoré obalíme v rozdrvenom korení...

Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením...

Paradajky a cesto
Tak ma napadlo dat omacku pomodoro do listkoveho cesta a k tomu paradajkovo parmazanovy balzam na lyzicku....

Kačacie prsia s hríbikmi
Hľadala som pekný recept na prípravu kačacích pŕs a našla som ho tu , na Vareche...

Krémové rizoto so šampiňónmi, údeným tofu a kokosovým mliekom
Pripravíme si suroviny, nakrájame čo treba, aby nám to išlo od ruky.

Rybka s hráškovým pyré
Na panvici rozpustíme maslo a rybie plátky na ňom opečieme, osolíme a okoreníme.

Krémové rizoto s cuketou a hráškom
Krémové rizotá máme s dcérou veľmi rady. Všetky, ktoré sme skúsili, nám chutia a...

Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...

Kačacie prsia v medovej marináde
Všetky ingrediencie vložíme do väčšej misky a dobre premiešame. Kačacie prsia vložíme do marinády a marinujeme...

Konfitované kačacie stehno so staročeským cibuľovým prívarkom.doc
Kačacie stehná: Hrubozrnnú soľ zmiešame s korením a vtrieme do kože kačacích stehien deň vopred. Druhý...

Tekvicovo - sójová krémová polievka
Suroviny, ktoré som použila na prípravu sójovej tekvicovej krémovej polievky.

Slivkové čatní a vysmážaný hermelín
Slivkové čatní je skvelé ku grilovaným alebo pečeným mäsám ale hodí sa aj k syrom. Jeho...

Špikové kosti s chrenom a šalotkou
Špikové kosti okoreníme a osolíme. Polejeme olejom a na plechu ich dáme piecť asi 10–15 minút....

Slaninovo - šunkové fašírky
no trebalo niečo vydumať do prívarku :) :) :) tak tu je môj nápad .....

Zajačie stehno v balzamikovej omáčke
Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ,...

Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil skvelo...

Jelení rezeň v ginovo-smotanovej omáčke
Mäso očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme, nasolíme, okoreníme a obalíme v múke.

Medvedie kurča
... alebo domáce kurča s medvedím cesnakom, baklažánovým hummusom a pečeným ružičkovým kelom...

Pečená prepelica na škoricových hruškách
Prepeličky opláchneme, nasolíme a pečieme v rúre na 160 0C asi 60 minút.

Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...

Gnocchi s bažantím ragú
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta,...

Srnčí tataráčik s prepeličími očami
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, ...

Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...

Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...

Goody - foody rezance s pivom a zeleným korením
Šalotku očistíme a na troche oleja vo väčšej panvici opečieme.

Jelenie stehno so zelerovým pyré
Mäso nakrájame na valčeky po vláknach a našpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme do zlatista zo...

Zemiakový šalát
moja dobrá kamarátka mi narobila chute tak som ho musela spraviť ... za hlavnú foto sa...

Pomaly pečená bravčová panenka a dubákové rizotto
Túro úpravu bravčovej panenky som sa naučila na jednom príjemnom kuchárskom kurze od šéfkuchára Branislava Križana...