Foto: zirafninka1
Suroviny
1 hrnček |
|
2 hlavičky |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 vetvičky |
|
4 ks |
|
|
|
2 PL |
|
|
|
400 g |
|
1 ks |
|
|
|
1 - 2 PL |
|
3 - 4 vetvičky |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si uvaríme šošovicu. Pripravíme si paradajky, cesnak, šalotku, zemiak, rozmarín a bobkový list.
-
2
Šošovicu opláchneme a preložíme do hrnca. Pridáme 3 hrnčeky vody, celé hlavičky cesnaku a zvyšné suroviny. Privedieme k varu, oheň zmiernime varíme pod pokrievkou cca 20 - 25 minút.
-
3
Šošovicu precedíme a vodu zachytíme. Stonky rozmarínu a bobkové listy vyhodíme. Cesnak, paradajky, zemiak a šalotku vyberieme a spolu s 2 PL olivového oleja a 3 PL zachytenej šošovicovej vody rozmixujeme.
-
4
Pridáme k šošovici, premiešame a dochutíme soľou.
-
5
Na záver primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
-
6
Tofu položíme medzi papierové obrúsky, zaťažíme a necháme pol hodinu postáť. Pripravíme si zelené korenie, soľ, rozmarín a citrón.
-
7
Zelené korenie rozdrvíme, pridáme nasekaný rozmarín, soľ citrónovú šťavu a olej. Premiešame.
-
8
Osušené tofu pozdĺžne prekrojíme, preložíme na pekáč a potrieme pripravenou zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 10 - 15 minút. Na záver chvíľu dopečieme pod grilom.
Diskusia k receptu