Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom

Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 9. februára 2012
Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks
300 ml
10 g
500 g
30 g
1000 g, očistené
5 g
300 ml
400 g (z pečených gaštanov)
400 ml
100 g
100 ml
2-3 vetvičky
4 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku. Mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom.

  2. 2

    Na oleji orestujeme šalotku, pyré z gaštanov osolíme a okoreníme. Naplníme pláty mäsa, ktoré zrolujeme do rolády a zviažeme špagátom. Vložíme do pekáča, podlejeme zeleninovým vývarom a vínom, ochutíme rozmarínom a pečieme pri 150 oC 1–1,5 hodiny, kým roládky nebudú krehké.

  3. 3

    Zemiaky spolu s baklažánom pokrájame na tenké plátky, ktoré ukladáme do vymasteného pekáča, prelejeme smotanou a ochutíme soľou. Vytvoríme 4–5 vrstiev, ktoré pomaly upečieme pri 140 oC 40 minút. Lýtko nakrájame na 2–3 plátky podlejeme výpekom s demiglace. Ozdobíme opečenou mladou cibuľkou s baklažánom.

Diskusia k receptu

bejgi
tak táto jahňacinka, to je peckaaa...dala by som si ;)
mamatata2
Toto jedlo môže byť božské veru, jahňacie máme, len musím zistiť, čo za omáčku to treba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia