Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom
Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 9. februára 2012
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 9. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
4 ks |
|
300 ml |
|
10 g |
|
500 g |
|
30 g |
|
1000 g, očistené |
|
5 g |
|
300 ml |
|
400 g (z pečených gaštanov) |
|
400 ml |
|
100 g |
|
100 ml |
|
2-3 vetvičky |
|
4 ks |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku. Mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom.
- 2
Na oleji orestujeme šalotku, pyré z gaštanov osolíme a okoreníme. Naplníme pláty mäsa, ktoré zrolujeme do rolády a zviažeme špagátom. Vložíme do pekáča, podlejeme zeleninovým vývarom a vínom, ochutíme rozmarínom a pečieme pri 150 oC 1–1,5 hodiny, kým roládky nebudú krehké.
- 3
Zemiaky spolu s baklažánom pokrájame na tenké plátky, ktoré ukladáme do vymasteného pekáča, prelejeme smotanou a ochutíme soľou. Vytvoríme 4–5 vrstiev, ktoré pomaly upečieme pri 140 oC 40 minút. Lýtko nakrájame na 2–3 plátky podlejeme výpekom s demiglace. Ozdobíme opečenou mladou cibuľkou s baklažánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu