Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom

Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
180 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (len trupy bez stehien)
200 g
100 ml
100 ml
2 ks
Datle a konfitovaný zeler:
200 ml
140 g, bez kôstok
100 g
40 g
20 ml
20 g
biskvit:
200 g
80 g
40 g
40 g
40 g
30 g
10 g
3 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame maslom a husacím vývarom.

  2. 2

    Datle a konfi tovaný zeler: zeler a datle spolu so šalotkou opečieme. Pridáme sherry a citrónovú šťavu, vývar a dusíme do mäkka. Dochutíme a v mixéri rozmixujeme na krémovú konzistenciu. Odložíme do tepla.

  3. 3

    Biskvit: Vajíčka, žĺtky, cukor a rozmixovanú prepasírovanú pečeň rozmiešame s rozohriatym maslom. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme na tekuté cesto. Cesto naplníme do fľaše na šľahačku, naplníme dvoma kapsulami a na 2 hodiny odložíme do chladu. Túto masu potom nastriekame do plastových formičiek a v mikrovlnnej rúre pri výkone 800 W pečieme 45 minút. Hotové ešte opečieme v spenenom masle.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
ach, jaj,joj, aj juj...kde je tá kačka???? medzi toľkými ozdobami ju neviem na foto nájsť, a nevidím rebrá z kačacieho korábu trčať....
pečeňový biskvit, o takom som ešte ani nechyroval....keď kúpim tú fľašu a mikrovlnku určite vyskúšam.
škoda, že sa neuvádza aj veľkosť fľaše - pollirová, štvrť...?

nuž, asi zájdem do kempingu....
Dobry den, na ten biscuit si vlasnte pripravime espumu? A moze sa to piect aj v rure, alebo treba naozaj v mikrovlnke?
To je trend dnešných moderných kuchýň, veľký tanier, v ňom dekorácia pekná na pohľad, ale nie na upokojenie hladných žalúdkov, xixi. A je aj jedlá, to je hlavné.

Pridaj komentár k receptu: