Divá kačica s datľami a srnčím biskvitom
Gabriel Kocák
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
šéfkuchár hotela Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, 23. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
180 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (len trupy bez stehien) |
|
200 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
Datle a konfitovaný zeler: | |
200 ml |
|
140 g, bez kôstok |
|
100 g |
|
40 g |
|
20 ml |
|
20 g |
|
|
|
|
|
biskvit: | |
200 g |
|
80 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
30 g |
|
10 g |
|
3 g |
|
Postup
-
1
Kačicu opečieme na masti zo všetkých strán a dopekáme v rúre pri 90 stupňoch do zmäknutia. Polievame maslom a husacím vývarom.
- 2
Datle a konfi tovaný zeler: zeler a datle spolu so šalotkou opečieme. Pridáme sherry a citrónovú šťavu, vývar a dusíme do mäkka. Dochutíme a v mixéri rozmixujeme na krémovú konzistenciu. Odložíme do tepla.
- 3
Biskvit: Vajíčka, žĺtky, cukor a rozmixovanú prepasírovanú pečeň rozmiešame s rozohriatym maslom. Pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme na tekuté cesto. Cesto naplníme do fľaše na šľahačku, naplníme dvoma kapsulami a na 2 hodiny odložíme do chladu. Túto masu potom nastriekame do plastových formičiek a v mikrovlnnej rúre pri výkone 800 W pečieme 45 minút. Hotové ešte opečieme v spenenom masle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pečeňový biskvit, o takom som ešte ani nechyroval....keď kúpim tú fľašu a mikrovlnku určite vyskúšam.
škoda, že sa neuvádza aj veľkosť fľaše - pollirová, štvrť...?
nuž, asi zájdem do kempingu....